KunststofenRubber.nl

Vrachtloods Schiphol heeft herbruikbaar EPDM dak

09 januari 2024 om 11:27 uur

Onlangs is op Schiphol de 61.000 m² grote Vrachtloods 17 opgeleverd. Het dak van het volledig demontabele gebouw is bedekt met Hertalan EPDM op basis van de inductiebevestiging Guardian Weld.


Het dak is het eerste project waarin Hertalan-leverancier Carlisle Construction Materials BV en Guardian Weld-bedenker SFS samenwerken. Het EPDM-membraan is op een onderlaag van metalen drukverdeelplaten gelegd. Door verwarming van deze platen middels inductie wordt de coating plastisch. De EPDM hecht zich eraan en na afkoeling (met koelmagneten) stolt de coating en is de verbinding tot stand gebracht.

 

Carlisle heeft de Rethink 2023 Award gewonnen voor het systeem. De jury: "Met een innovatieve manier van bevestigen en verwijderen van de EPDM-dakbedekking en een terugneemgarantie voor gebouweigenaren, kan Carlisle het materiaal na de levensduur verzamelen en opnieuw inzetten. De jury vindt dit een buitengewoon innovatieve oplossing die naadloos aansluit bij de circulaire economie. Het getuigt van een vooruitziende blik op een toekomst waarin de grondstoffen steeds schaarser zullen worden. Van lineair naar circulair." 

 

De Vrachtloods - met 6.700 m² inpandige kantoorruimte - is volledig demontabel en bestaat voor meer dan 50% uit hergebruikte materialen.  

 

Focus op ...

Agenda

28 februari 2024, Aken (DE)

International Colloquium Plastics Technology

Forum for technical exchange & opportunity to discuss the latest developments & technologies in...

5 maart 2024, Parijs

JEC World

JEC World gathers the whole value chain of the composite materials industry.

Meer agendapunten »