KunststofenRubber.nl

Rollepaal gaat exclusieve samenwerking aan voor PVC-O buistechnologie met Sintex in India

15 februari 2024 om 13:07 uur

De overeenkomst werd ondertekend door de heer Ashish Prasad, CEO van Sintex, en de heer Henk Hoven, CEO van Rollepaal, in aanwezigheid van de heer BK Goenka, voorzitter van Welspun World.

Rollepaal, wereldwijde leverancier van buisextrusietechnologie, start een exclusief partnerschap in India met Sintex, onderdeel van Welspun World.


Rollepaal zal Sintex voorzien van RBlue extrusielijnen voor PVC-O leidingen. Deze extrusielijnen zijn ontworpen om de efficiëntie en productiviteit bij de vervaardiging van hoogwaardige PVC-O leidingen voor drinkwatertoepassingen te verhogen, terwijl de productiekosten worden geminimaliseerd in lijn met wereldstandaarden.


De focus van de Indiase regering op het verschaffen van leidingwatervoorziening door middel van plannen zoals Har Ghar Jal Yojana & Jal Jeevan Mission leidt tot een toegenomen vraag naar kunststofleidingen. Volgens brancheschattingen staat de PVC leidingenindustrie in India op het punt om te groeien met een samengestelde jaarlijkse groeipercentage (CAGR) van 14,18% in 2029. Sintex wil een sleutelrol spelen in de groei van India's bouwsector. Dit doen ze door technologische vooruitgang te omarmen en hiermee de normen in het segment te verhogen, te beginnen met PVC-O leidingen.


Ashish Prasad, CEO van Sintex: "Deze deal is een belangrijke stap in onze toewijding om de capaciteit van India als land te verbeteren om sneller en op een middelen-efficiënte manier waterinfrastructuur te bouwen."


Henk Hoven, CEO van Rollepaal: "Deze overeenkomst onderstreept onze lange termijn aanwezigheid en toewijding aan de Indiase markt."

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »