KunststofenRubber.nl

Circular Rubber Platform krijgt Community Award

20 februari 2024 om 09:59 uur

Initiatiefnemers Enrico Koggel en Jan Boomsma (rechts) van Circular Rubber Platform met hun Community Award.

In Overijssel zijn vorige week de Circulaire Innovatie Awards uitgereikt. De Community Award ging naar een duurzaam rubber-initiatief: Circular Rubber Platform. Dit platform, dat in maart officieel wordt gelanceerd, wil de toepassing van circulair rubber versnellen door netwerken en kennisdeling.


Circulariteit in de rubberindustrie is heel nieuw en informatie is erg versplinterd. Er zijn veel losse en kleine initiatieven, die Circular Rubber Platform centraliseert en beter kenbaar maakt.

 

"Wij verzamelen informatie over nieuwe en bestaande circulaire rubber grondstoffen (zowel gereycled als biobased) en recyclingstechnieken en koppelen die aan leveranciers wereldwijd, zodat ons netwerk daadwerkelijk aan de slag kan met circulair rubber", zegt Koggel.

 

Ook organiseert CRP 4x per jaar een digitale bijeenkomst voor kennisdeling en netwerken.


"Veel engineers voelen zich persoonlijk betrokken met duurzaamheid, maar hebben geen idee waar te beginnen. Bovendien kost het ontwikkelen van circulaire grondstoffen en materialen tijd, en zijn er veel nieuwe leveranciers op de markt. Wij creëren de brug van de kleine initiatieven naar de markt en passen circulaire materialen daadwerkelijk toe. Door het netwerk kunnen we circulaire ketenprojecten opzetten, zoals voor polyurethaanrubber, schoen-tot-schoen recycling, nitril en latex rubberhandschoenen et cetera."

 

In Kunststof en Rubber 1 - 2024 verschijnt een uitgebreid artikel over Circular Rubber Platform.

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »