KunststofenRubber.nl

KraussMaffei verkoopt Netstal aan Krones AG

27 februari 2024 om 10:28 uur

KraussMaffei verkoopt Netstal aan Krones AG

KraussMaffei heeft Netstal verkocht aan Krones AG. KraussMaffei CEO Chi Zhang: "Deze verkoop geeft ons ruimte voor verdere investeringen."


Krones is een al lang bestaande klant van Netstal die machines produceert voor het vullen en verpakken van dranken en vloeibare voedingsmiddelen. De transactie bedraagt ongeveer 170 miljoen euro.

 

Naast Netstal Maschinen AG, gevestigd in Näfels (CH), neemt Krones Netstal Deutschland GmbH over, een verkoop- en servicedochteronderneming gevestigd in Stuttgart, plus elf andere verkoop- en service-eenheden in de VS, Zuid-Amerika, Europa en Azië.

 

Als onderdeel van de verkoop zullen ongeveer 530 medewerkers overstappen van KraussMaffei naar Krones. Alle bestaande functies bij Netstal blijven behouden; CEO Renzo Davatz, zal Netstal onafhankelijk blijven leiden.

 

Verkoop schept ruimte voor verdere investeringen

KraussMaffei CEO Chi Zhang: "De verkoop van Netstal is onderdeel van ons langetermijnplan om KraussMaffei strategisch, organisatorisch en op de wereldmarkt te realiseren. In de toekomst willen we ons volledig concentreren op onze kernactiviteiten en nieuwe groeimarkten, het versterken van de KraussMaffei kernmerk en focus van de Groep daarop. Tegelijkertijd geeft de verkoop van Netstal ons de mogelijkheid om verdere investeringen te doen, bijvoorbeeld in digitalisering en de ontwikkeling van nieuwe machines."

 

Het geconsolideerde aandeel van Netstal Maschinen AG in de totale omzet van de KraussMaffei Group in het boekjaar 2023 bedroeg iets minder dan 20 procent.

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »