KunststofenRubber.nl

Carbios bouwt 'eerste PET-biorecyclingfabriek ter wereld'

04 maart 2024 om 16:05 uur

Carbios gaat de eerste PET-biorecyclingfabriek ter wereld bouwen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en industrialisatie van biotechnologieën die de levenscyclus van kunststoffen en textiel optimaliseren.


De fabriek komt in Longlaville (FR) en moet in 2025 in gebruik worden genomen. De eerste commerciële fabriek van Carbios werkt met enzymatische depolymerisatie van PET-afval.

 

De technologie maakt PET circulair en maakt het mogelijk om een alternatieve grondstof voor monomeren van fossiele oorsprong aan te bieden, waardoor PET-producenten, ondernemingen voor afvalbeheer, overheidsinstanties en merken een efficiënte oplossing wordt aangereikt om te voldoen aan de regelgeving en hun eigen verbintenissen op het gebied van duurzame ontwikkeling na te komen.

 

De fabriek zal een jaarlijkse verwerkingscapaciteit hebben van 50.000 ton PET-afval na gebruik (wat overeenkomt met 2 miljard gekleurde flessen, 2,5 miljard voedingsschaaltjes of 300 miljoen T-shirts) en zal afval verwerken dat vandaag weinig of geen waarde heeft, zoals gekleurde petflessen, voedingsschaaltjes en textiel. Met de komst van de fabriek zullen 150 directe en indirecte banen worden gecreëerd in de regio.

 

In oktober 2023 heeft Carbios de bouw- en exploitatievergunningen voor de site verkregen. De fabriek verrijst in het Franse Longlaville, in de regio Grand Est, op een terrein dat op 14 februari 2024 officieel is gekocht van Indorama Ventures.

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »