KunststofenRubber.nl

Carbios bouwt 'eerste PET-biorecyclingfabriek ter wereld'

04 maart 2024 om 16:05 uur

Carbios gaat de eerste PET-biorecyclingfabriek ter wereld bouwen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en industrialisatie van biotechnologieën die de levenscyclus van kunststoffen en textiel optimaliseren.


De fabriek komt in Longlaville (FR) en moet in 2025 in gebruik worden genomen. De eerste commerciële fabriek van Carbios werkt met enzymatische depolymerisatie van PET-afval.

 

De technologie maakt PET circulair en maakt het mogelijk om een alternatieve grondstof voor monomeren van fossiele oorsprong aan te bieden, waardoor PET-producenten, ondernemingen voor afvalbeheer, overheidsinstanties en merken een efficiënte oplossing wordt aangereikt om te voldoen aan de regelgeving en hun eigen verbintenissen op het gebied van duurzame ontwikkeling na te komen.

 

De fabriek zal een jaarlijkse verwerkingscapaciteit hebben van 50.000 ton PET-afval na gebruik (wat overeenkomt met 2 miljard gekleurde flessen, 2,5 miljard voedingsschaaltjes of 300 miljoen T-shirts) en zal afval verwerken dat vandaag weinig of geen waarde heeft, zoals gekleurde petflessen, voedingsschaaltjes en textiel. Met de komst van de fabriek zullen 150 directe en indirecte banen worden gecreëerd in de regio.

 

In oktober 2023 heeft Carbios de bouw- en exploitatievergunningen voor de site verkregen. De fabriek verrijst in het Franse Longlaville, in de regio Grand Est, op een terrein dat op 14 februari 2024 officieel is gekocht van Indorama Ventures.

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »