KunststofenRubber.nl

Polymer Science Park Zwolle bestaat 12,5 jaar

12 maart 2024 om 11:18 uur

Het koperen jubileum is aanleiding voor PSP om haar deelnemers en partners te bedanken met een bordje ‘Proud member of Polymer Science Park’. "Dit benadrukt de nauwe samenwerking en laat zien dat onze deelnemers en partners bewust bezig zijn met innoveren naar toekomstbestendige kunststoffen, Future Proof Polymers."

Het Polymer Science Park (PSP) in Zwolle bestaat deze maand 12,5 jaar. Het innovatiecentrum voor toegepaste kunststoftechnologie ondersteunt bedrijven bij het ontwikkelen van duurzame en circulaire kunststofproducten en -technologieën.


In de Regio Zwolle zijn veel kunststofbedrijven gevestigd. Reden om juist hier een plaats te creëren waar kunststofinnovaties worden versneld. PSP is ontstaan vanuit lokale partijen met de ambitie om een vestigingsplaats te creëren voor onderwijsinstellingen, onderzoeksinstellingen, ondernemingen en overheid op het gebied van kunststoffen en coatings. Het doel daarbij was - en is - om makkelijker toegang te bieden tot kennis, netwerk, nieuw talent en financiers.

 

Polymer Science Park door de jaren heen

In de afgelopen 12,5 jaar is er veel veranderd bij PSP, maar de basis is nog elke dag terug te vinden op de werkvloer. Zo worden samenwerkingen geïnitieerd door het netwerk bij elkaar te brengen, innovaties worden versneld en technisch personeel wordt getraind om te werken met de nieuwste toepassingen en technieken. Door de jaren heen is het PSP team uitgegroeid tot een team van 17 experts met ieder hun eigen specialiteiten die ze inzetten voor de deelnemers, partners en klanten. In de afgelopen jaren zijn er al mooie innovaties versneld mede dankzij PSP zoals bij de circulaire matrassen van Auping.

 

Hoe ziet de toekomst eruit?

De afgelopen twee jaar heeft het team van PSP onder begeleiding van Gijs Langeveld het aanbod van PSP verder aangescherpt om klanten beter te ondersteunen met research & development, training en netwerk. PSP blijft evenementen organiseren als het Nationaal Kunststof Congres en het Kunststof Seminar, maar ook themabijeenkomsten met als doel het vormen van samenwerkingen. Binnen het onderdeel research & development helpt PSP bedrijven met circulaire innovaties en daarnaast brengen ze met trainingen het kennisniveau in de sector naar een hoger niveau.

 

Langeveld: "Bedrijven zoals recyclers, compoundeurs, producenten en brand owners staan voor de uitdaging om kunststofproducten volgens nieuwe richtlijnen te produceren. Bedrijven werken nauw samen met PSP om toekomstbestendig te worden, bijvoorbeeld door meer inzet van recyclaat of biobased grondstoffen."

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »