KunststofenRubber.nl

TotalEnergies Corbion en Chinees Bluepha werken aan textiel van PHA en PLA

19 maart 2024 om 11:40 uur

TotalEnergies Corbion werkt samen met Bluepha om duurzame vezels te creëren met behulp van Luminy® PLA en Bluepha® PHA. De bedrijven willen de toepassingen en ontwikkeling van polymelkzuur (PLA) en polyhydroxyalkanoaten (PHA) producten op de Chinese markt te bevorderen.


De mix van Bluepha® PHA en Luminy® PLA creëert een natuurlijke organische stof die lichtgewicht en slijtvast is met een zachte, wasachtige textuur, maar ook potentieel antibacterieel en anti-geur, volgens bestaand onderzoek. Op basis van de ontwikkelingen op het gebied van PHA- en PLA-blendvezeltechnologie en de innovatieve ontwerpconcepten van HowBottle®, ontwikkelen de bedrijven vezelproducten die de duurzaamheidsopties voor consumenten verbreden. Naar verwachting komen de eerste commerciële producten medio 2024 op de markt.


Verbeteringen in processen zijn nodig voor kleurstabiliteit en milieubescherming. TotalEnergies, Corbion en Bluepha werken samen om uitdagingen in het verfproces van gemengde vezels aan te pakken. De primaire focus ligt op het oplossen van problemen zoals ongelijkmatig verven en thermische stabiliteit van vezels, veroorzaakt door variërende moleculaire structuren.


Thomas Philipon, CEO van TotalEnergies Corbion, verklaart: "Onze bedrijven geloven in de kracht van wereldwijde samenwerking in de waardeketen om innovatie te leveren. We werken samen met trendsetters over de hele wereld om nieuwe duurzame oplossingen te vinden. Onze beide bedrijven zetten zich in voor het leveren van hoogwaardige vezelproducten en -oplossingen aan hun partners, waardoor innovatie en duurzaamheid in de vezelindustrie worden bevorderd."


Bluepha's president Li Teng: "De ontwikkeling van het veld van biologisch afbreekbare materialen is erg belangrijk voor het bereiken van duurzaamheidsdoelstellingen en het verminderen van koolstofemissies. Deze samenwerking heeft bewezen dat de toepassingen van PLA/PHA gemengde vezels, op het gebied van duurzaam ontwerp en mode, nieuwe oplossingen bieden voor de duurzame ontwikkeling van de vezelindustrie.

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »