KunststofenRubber.nl

Teijin krijgt Tire Technology innovatieprijs voor gerecycled Twaron

28 maart 2024 om 11:35 uur

Teijin Aramid krijgt de Tire Technology International Materials Innovation of the Year Award voor hun Twaron met gerecyclede aramidevezel.


Volgens Teijin Aramid benadrukt de prijs het belang van oplossingen die niet alleen duurzaam zijn maar ook voldoen aan hoge prestatienormen. "Wij vinden dat onze verantwoordelijkheid verder gaat dan het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Het betekent ook het hergebruiken van ons materiaal aan het einde van de levensduur", aldus CCO Hendrik de Zeeuw.

 

Het Twaron met gerecycled materiaal is het resultaat van een samenwerking van verschillende partners uit de industrie en onderzoeksinstellingen. De inspanningen gaan door via het zogeheten Aramazing Consortium.

 

Volgens Teijin Aramid kunnen bedrijven dankzij hun speciale Twaron duurzamere banden produceren zonder in te leveren op prestaties. Zo zetten ze een nieuwe standaard op het gebied van milieuverantwoordelijkheid in de auto-industrie. Door Twaron te gebruiken in de cap ply, de riem en het karkas worden banden voor personenauto's aanzienlijk lichter. Hierdoor daalt ook de CO2-uitstoot van de auto met 2 g/km.

 

Kijk hier voor een overzicht van alle Tire Technology Awards

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »