KunststofenRubber.nl

Spuitgieten met gerecycled kunststof

15 april 2024 om 11:52 uur

Cristel Rijnen in de spuitgieterij van Injection Point. “Aan elk hoogtechnologisch product zit wel een dopje, knopje, of afdekplaatje dat je van gerecycled materiaal kan maken.”

Stel, je bent een spuitgietbedrijf dat nog nooit iets met gerecycled materiaal heeft gedaan en je krijgt het gevoel dat 2027 met rasse schreden nadert. Wat doe je dan? Beginnen! Waarom nu al? Omdat je voor elk product het vrijgaveproces opnieuw moet doorlopen. Wij spraken ‘dame van het eerste uur’ Cristel Rijnen, directeur van Injection Point. “Je moet altijd eerst testen om te beoordelen of er qua maatvoering en functionaliteit en hetzelfde product uitkomt. Dus je kunt nooit in één keer je hele portfolio in gerecycled materiaal maken.”


Rijnen, die Injection Point in 2011 oprichtte, merkte hoeveel er te recyclen valt toen ze kinderen kreeg. "Kleine kinderen ontwikkelen zich heel snel, dus ik had regelmatig nieuw speelgoed nodig. En het oude kon ik niet kwijt. Ook niet gratis. Dat was voor mij echt de eyeopener over de plastic afvalberg. En toen ben ik me gaan afvragen wat ik daar zelf aan kon doen."

 

Lees verder in Kunststof en Rubber 1 - 2024, pagina 28

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

4 juli 2024, Amsterdam

Symposium – Circulaire Bioplastics

Over de mogelijkheden van bioplastics voor verpakkingen en de uitdagingen die erbij komen kijken.

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »