KunststofenRubber.nl

Brood in post-consumer plastic

23 april 2024 om 11:29 uur

In olieland Saoedi-Arabië kun je nu brood kopen dat is verpakt in circulair PE.


De zakken zijn gemaakt door Napco National, met behulp van twee food-grade circulaire polyethyleenharskwaliteiten (LLDPE) uit Sabic's Trucircle-portfolio. Fonte introduceert de flexibele zakken in winkels in heel Saoedi-Arabië.

 

De zakken bestaan uit 100% massa-gebalanceerde, gecertificeerde gerecyclede grondstoffen uit gemengd post-consumer afval, die worden omgezet in pyrolyse-olie. Sabic gebruikt de olie vervolgens bij de productie van nieuwe polymeren met dezelfde zuiverheid en kwaliteit als traditionele nieuwe kunststoffen in de fabriek van het bedrijf in Jubail ( Saoedi-Arabië). 

 

Sanjay Mishra, hoofd van de ETP- en Performance Polymers-activiteiten bij Sabic, zegt: "Binnen relatief korte tijd heeft dit opmerkelijke gezamenlijke project laten zien wat er kan worden bereikt als alle spelers samenwerken om de recycling en duurzaamheid van post-consumer plastic te maximaliseren. Bovendien speelt het project ook in op een belangrijke trend naar duurzamere voedselverpakkingen in Saoedi-Arabië, en is het de eerste circulaire verpakkingstoepassing in zijn soort in het land." 

 

Mohammed Binmahfoodh, CEO van Masdar Alhayat for Food Industries (eigenaar van het merk Fonte): "Bij Masdar strekt onze strategische focus zich uit over het hele spectrum van Fast-Moving Consumer Goods (FMCG). Als het toonaangevende merk van Masdar zet Fonte zich volledig in voor het aanpakken van de plasticuitdaging waarmee alle voedselproducenten worden geconfronteerd. Hoewel deze nieuwe broodzak slechts één van onze producten is, laat hij zien hoe belangrijke spelers in de waardeketen kunnen samenwerken om de broodnodige verandering tot stand te brengen. Nu de beschikbaarheid van hoogwaardige gerecyclede kunststoffen bij KSA toeneemt, kijken we ernaar uit om het succes van dit samenwerkingsproject met Sabic en Napco als rolmodel over te dragen naar verdere verpakkingstoepassingen in ons ‘Saudi Made' voedingsproductenaanbod." 

 

Chadi Radi, Senior Director bij Napco National, zegt: "Napco is toegewijd aan de vooruitgang van duurzame verpakkingen in verschillende sectoren van de plasticindustrie in het Koninkrijk Saoedi-Arabië en in de hele Golfregio. Wij begrijpen de dringende noodzaak om milieu-uitdagingen aan te pakken en streven ernaar onze klanten te ondersteunen bij het bereiken van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Door onze innovatieve aanpak streven we ernaar verpakkingsoplossingen te ontwikkelen die de impact op het milieu minimaliseren, circulariteit bevorderen en de waarde van de plastic levenscyclus maximaliseren. Bij Napco National verwelkomen we de geavanceerde recyclingroute die Sabic biedt als een kans om bij te dragen aan de circulariteit van kunststoffen in flexibele verpakkingsfilms." 

 

Focus op ...

Agenda

19 juni 2024, Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2024

De Plastics Recycling Show Europe (PRS Europe) is een pan-Europese beurs met een uitgebreid...

4 juli 2024, Amsterdam

Symposium – Circulaire Bioplastics

Over de mogelijkheden van bioplastics voor verpakkingen en de uitdagingen die erbij komen kijken.

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »