KunststofenRubber.nl

EPS en visdozen met 60% lagere CO2-voetafdruk

30 april 2024 om 11:07 uur

Bewi introduceert nieuwe EPS-grondstofkwaliteiten en EPS-visdozen met een tot 60 procent lagere CO2-voetafdruk. Beide zijn gebaseerd op gerecyclede grondstoffen.


Het nieuwe assortiment visdozen maakt deel uit van Bewi's productlijn GreenLine  en worden geproduceerd met behulp van Circulum Balance, een nieuwe EPS-grondstof op basis van gerecyclede grondstoffen.

 

'Circulum Balance faciliteert CO2-besparingen in industrieën die conventioneel materiaal nodig hebben, of waar het gebruik van gerecycled materiaal nog niet haalbaar is, bijvoorbeeld in verpakkingen voor voedingsmiddelen en farmaceutische producten', aldus het bedrijf. 'Door gebruik te maken van de massabalansbenadering kan Bewi het gebruik van gerecyclede grondstoffen vergroten en klanten een alternatief bieden voor het verminderen van hun impact op het milieu.'

 

Bewi verzamelt en recycleert grondstoffen uit gebruikte EPS-verpakkingen en isolatiemateriaal, zoals visdozen en bouwafval, waardoor de kringloop wordt gesloten. Vorig jaar verzamelde het bedrijf 27.000 ton gebruikt EPS voor recycling. De faciliteitenzijn gecertificeerd door Redcert, een onafhankelijke derde partij die de materiaalstroom en de massabalansaanpak controleert.

 

Focus op ...

Agenda

19 juni 2024, Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2024

De Plastics Recycling Show Europe (PRS Europe) is een pan-Europese beurs met een uitgebreid...

4 juli 2024, Amsterdam

Symposium – Circulaire Bioplastics

Over de mogelijkheden van bioplastics voor verpakkingen en de uitdagingen die erbij komen kijken.

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »