KunststofenRubber.nl

Schenck Process FPM wordt Coperion

07 mei 2024 om 11:47 uur

Na de overname in september 2023 door Hillenbrand gaat Schenck Process Food and Performance Materials (FPM) nu Coperion heten. De juridische wijziging zal op 1 augustus 2024 voltooid zijn.


Coperion is een werkmaatschappij van Hillenbrand met 140 jaar ervaring in procesindustrieën. Schenck Process FPM heeft een integraal onderdeel bijgedragen aan zijn divisies, die verwerkingsoplossingen ondersteunen voor de productie van polymeren/prestatiematerialen, voeding, gezondheid en voeding en aftermarket-verkoop en -diensten.

 

De expertise, teamleden, productielocaties, test- en innovatiecentra en technologieën van Schenck Process FPM blijven aanwezig. Dit omvat vlaggenschipmerken zoals RBS, Stock, Baker Perkins, Kemutec en Mucon. Klanten mogen een naadloze overgang ervaren, ondersteund door meer middelen en bredere technologische mogelijkheden die beschikbaar zijn via Coperion.

 

"De overname van Schenck Process FPM in 2023 is een essentiële stap geweest voor de ontwikkeling van Coperion naar een meer gediversifieerd bedrijf en een grotere footprint. Met de overgang van de merknaam FPM onder Coperion zetten we de volgende stap in onze reis", aldus Ulrich Bartel, president van Coperion.

 

"Een nauwere samenwerking met Coperion weerspiegelt een belangrijke kans voor ons om onze krachten te bundelen en klanten toegang te bieden tot een breder portfolio van oplossingen, technologieën en diensten", aldus Matthew Craig, Vice President en General Manager van Schenck Process FPM. "Dit bredere scala aan complementaire technologieën en de grotere schaal maken ons nog beter in staat waarde te leveren."

 

Nieuw digitaal domein

De evolutie naar de naam en het merk Coperion begint met de verschuiving van het digitale domein schenckprocessfpm.com naar coperion.com. De website en e-mails van het bedrijf, inclusief die van technologiemerken als Baker Perkins, zullen veranderen. De nieuwe website is te vinden op coperion.com/fpm .

 

Focus op ...

Agenda

19 juni 2024, Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2024

De Plastics Recycling Show Europe (PRS Europe) is een pan-Europese beurs met een uitgebreid...

4 juli 2024, Amsterdam

Symposium – Circulaire Bioplastics

Over de mogelijkheden van bioplastics voor verpakkingen en de uitdagingen die erbij komen kijken.

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »