KunststofenRubber.nl

ProVinyl infinite: een PVC-compound met biobased hars

21 mei 2024 om 11:32 uur

Benvic heeft een biobased oplossing ontwikkeld voor PVC-gerelateerde toepassingen en toepassingen: Provinyl Infinite-compounds. De productrange biedt een daling van de koolstofbalans zonder grote materiaalverandering of herkwalificatie.


Dankzij de juiste certificeringsrapportage van de toeleveringsketen van Benvic , kan de overstap naar biobased hars klanten een kant-en-klare milieuoplossing bieden tegen geringe kosten, inclusief dezelfde prestaties, betrouwbaarheid en certificering - en zonder de noodzaak van aanvullende tests of protocollen. Dit is volgens Benvic met name aantrekkelijk voor bijvoorbeeld de markt voor ramen, deuren en drukfittingen.

 

Stuk duurder

Aangezien de kosten van ProVinyl Infinite-compounds aanzienlijk hoger zijn dan die van conventionele PVC-compounds, is het gebruik ervan gericht op specifieke toepassingen en op multi-shot gietstukken en gelaagde extrusies. ProVinyl Infinite kan bijvoorbeeld worden gebruikt:
• Als een blootgesteld oppervlak of huid om de esthetiek van gerecycleerde materialen problemen te overwinnen (die vervolgens kunnen worden gebruikt als een kernmateriaal). Op deze manier kunnen zowel biobased als gerecyclede oplossingen in dezelfde toepassing worden gebruikt om de milieu-impact te maximaliseren.
• Waar de extra kosten kunnen worden gecompenseerd door de uiteindelijke voordelen en de verbetering van de toegevoegde waarde, met name bij consumentenproducten waar milieuoverwegingen een belangrijke onderscheidende factor en inkomstenbron zijn.
• In al deze gevallen is Benvic materials engineering nodig om de oplossing te ontwerpen - op basis van eco-design overwegingen en Benvic's toekomstige ondersteuning en ontwikkeling van deze materialen.
 

Op dit moment kunnen Provinyl Infinite-compounds de overeenkomstige soorten uit aardolie direct vervangen of kunnen ze ook worden gebruikt in combinatie met andere vulstoffen. 

 

 

Focus op ...

Agenda

19 juni 2024, Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2024

De Plastics Recycling Show Europe (PRS Europe) is een pan-Europese beurs met een uitgebreid...

4 juli 2024, Amsterdam

Symposium – Circulaire Bioplastics

Over de mogelijkheden van bioplastics voor verpakkingen en de uitdagingen die erbij komen kijken.

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »