KunststofenRubber.nl

Nieuwe PBAT ‘bio-blend’ van duurzame herkomst

10 juni 2024 om 13:12 uur

BASF claimt een primeur met de introductie van ecoflex F Blend C1200 BMB. Dat laatste staat voor ‘biomass-balanced’ en de achterliggende methodiek is gecertificeerd door REDcert en ISCC PLUS. De nieuwe ‘bio-blend heeft dezelfde materiaal- en verwerkingseigenschappen als standaard ecoflex, maar dan wel met een 60 procent lagere ‘product carbon footprint’’.


Ecoflex, een polybutyleen adipaat tereftalaat, wordt veelvuldig gebruikt bij het compounderen van bio-polymeren. Het materiaal is sinds 1998 op de markt als biologisch afbreekbare en gecertificeerd composteerbare biopolymeer. De nieuwe BMB-blend behoudt die eigenschappen en certificering. De verpakkingsindustrie kan bijvoorbeeld de nieuwe blend gebruiken als ‘drop-in' oplossing, zonder de compounds te herformuleren of het productieproces aan te passen aan de nieuwe grondstof.
"Als pionier op het gebied van biopolymeren streven we er voortdurend naar om onze klanten te ondersteunen bij de overgang naar een circulaire economie met hernieuwbare grondstoffen", zegt Marcel Philipp Barth, hoofd global business management Biopolymers bij BASF. "Onze ecoflex BMB, een primeur op de wereldwijde biopolymerenmarkt, bevordert de duurzaamheidsinspanningen in de verpakkingsindustrie door het gebruik van fossiele grondstoffen te verminderen, de uitstoot van broeikasgassen te verlagen en het gebruik van hernieuwbare grondstoffen uit organisch afval en biomassa te stimuleren. Op deze manier helpen we onze klanten weloverwogen beslissingen te nemen over het productontwerp en geven we zo vorm aan een meer circulaire verpakkingswaardeketen."
 

Focus op ...

Agenda

19 juni 2024, Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2024

De Plastics Recycling Show Europe (PRS Europe) is een pan-Europese beurs met een uitgebreid...

4 juli 2024, Amsterdam

Symposium – Circulaire Bioplastics

Over de mogelijkheden van bioplastics voor verpakkingen en de uitdagingen die erbij komen kijken.

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »