KunststofenRubber.nl

Feike Sijbesma nieuwe voorzitter Raad van Bestuur DSM

01 januari 2001 om 00:00 uur

Feike Sijbesma nieuwe voorzitter Raad van Bestuur DSM

De Raad van Commissarissen van Koninklijke DSM N.V. heeft Feike Sijbesma benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur, met ingang van 1 mei 2007. De heer Sijbesma volgt Peter Elverding op, die met ingang van deze datum met pensioen zal gaan.




Peter Elverding: "In nauw overleg met de Raad van Commissarissen heb ik besloten om na acht jaar voorzitterschap van de Raad van Bestuur van DSM terug te treden. Mijn opvolger staat klaar en mijn pensionering maakt het mogelijk om de Raad van Bestuur verder te internationaliseren en te verjongen." Peter Elverding (1948) is lid van de Raad van Bestuur van DSM sinds 1995 en vanaf 1999 voorzitter. Feike Sijbesma is lid van de Raad van Bestuur van DSM sinds 2000. De Raad van Commissarissen zal de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 28 maart 2007 voorstellen om met ingang van 1 mei 2007 Stephan B. Tanda te benoemen in de Raad van Bestuur als opvolger van Feike Sijbesma. De heer Tanda treedt in dienst bij DSM op 1 maart 2007. Hij is momenteel Chief Executive Officer van Freudenberg Nonwovens, Weinheim (Duitsland) en Durham (Verenigde Staten). Daarvoor was hij werkzaam bij DuPont Agriculture & Nutrition, onder andere als President en CEO van The Solae Company, St. Louis, USA (voedingsinnovatie en productie van voedingsingrediënten). Met deze benoemingen zal de Raad van Bestuur vanaf 1 mei 2007 als volgt zijn samengesteld:
Feike Sijbesma (1959) voorzitter, Jan Zuidam (1948) vice voorzitter, Nico Gerardu (1951), Rolf-Dieter Schwalb (1952) en Stephan B. Tanda (1965). Feike Sijbesma's carrière
Feike Sijbesma is geboren op 25 augustus 1959 in Nieuw-Loosdrecht. Hij studeerde medische biologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
In 1987 trad Feike Sijbesma toe tot de divisie Farmaceutische Producten van Gist-brocades, waar hij verantwoordelijk werd voor strategische planning en business development. Van 1990 tot 1993 was hij bij dezelfde divisie directeur Marketing en Sales. Vervolgens kreeg hij de leiding over Savoury Ingredients wat later een business unit werd van Gist-brocades' Food Specialties divisie.
In 1995 werd hij directeur van deze divisie en trad hij toe tot het Executive Committee van Gist-brocades. Na de overname van Gist-brocades door DSM in 1998 trad hij toe tot DSM. In 2000 werd hij lid van de Raad van Bestuur van DSM.
Feike Sijbesma heeft diverse nevenfuncties. Hij is lid van het bestuur van Cefic (European Chemical Industry Council) en EuropaBio/BIO (de Europese en Amerikaanse Associatie voor de Biotechnologische Industrie), het Wageningen Centre for Food Sciences,(WCFS) en de Swiss Society of Chemical Industries (SGCI). Hij is tevens lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit Utrecht en lid van de Raad van Toezicht van het Nationaal Regie Orgaan Genomics. Stephan B. Tanda's carrière
Stephan B. Tanda is geboren in Innsbruck (Oostenrijk) op 14 juli 1965. Hij studeerde werktuigbouwkunde en kunststoftechnologie aan de Univeriteit van Leoben, Oostenrijk, en bedrijfskunde aan de Wharton Business School van de University of Pennsylvania, Verenigde Staten. Stephan B.
Stephan B. Tanda begon zijn carrière in 1991 als Business Segment Manager Europe - Nomex/Kevlar Protective Apparel, bij DuPont, Zwitserland. Vanaf 1993 bekleedde hij financiële en operationele functies bij DuPont in de Verenigde Staten. In 1996 werd hij benoemd tot Global Business Director bij DuPont in Luxemburg. Vanaf 1998 was hij Director Corporate Planning en later Vice President Strategic Planning & New Business Development 'Agriculture, Nutrition and Bio-Based Materials' voor DuPont in de Verenigde Staten. In 2000 werd hij directeur van Protein Technologies International, Inc. en daarna CEO van The Solae Company, VS van DuPont. The Solae Company is een joint venture van DuPont en Bunge op het gebied van voedingsinnovatie en productie van voedingsingrediënten. Sinds 2004 is Stephan B. Tanda CEO van Freudenberg Nonwovens, Weinheim (Duitsland) en Durham (Verenigde Staten).
 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »