Samenwerking LyondellBasell met KIT voor chemische recycling

Geplaatst op 27 juli 2018 om 10:22 uur
Samenwerking LyondellBasell met KIT voor chemische recycling
LyondellBasell gaat samen met het Duitse instituut KIT ten behoeve van de verdere ontwikkeling van de chemische recycling van met name polyolefinen.

LyondellBasell, een van de belangrijke kunststoffabrikanten, heeft aangekondigd een samenwerking te zijn aangegaan met het Karlsruhe Institute of Technology (KIT). Het doel is de technologie voor chemische recycling van kunststoffen verder te ontwikkelen. De focus van de samenwerking is het ontwikkelen van katalyse- en procestechnologie om post-consumer kunststof afval te kunnen ontleden en met name verpakkingen te kunnen terugbrengen naar de monomeer om het materiaal opnieuw te kunnen gebruiken in polymerisatieprocessen. "Eerder dit jaar hebben we een aandeel van vijftig procent genomen in Quality Circular Polymers (QCP) voor de ontwikkeling van hoge kwaliteit gerecyclede polyolefinen uit de mechanische recycling van gesorteerde post-consumer afvalstromen", zegt  Bob Patel, ceo van LyondellBasell. "Deze nieuwe samenwerking met KIT is een belangrijke stap in de richting van chemische recycling en zal onze bijdrage aan de totstandkoming van de circulaire economie vergroten."

 

Complementair aan mechanische recycling

 

Chemische recycling is complementair aan mechanische recycling en is in staat meerlaags en hybride plastics te behandelen die via mechanische recycling heel moeilijk uiteen te halen zijn.  "Wij vullen onze competenties op het gebied van katalyse en procestechnologie aan met deze samenwerking om een nieuw en compleet moleculair recyclingproces voor plastic afval tot stand te brengen", zegt Massimo Covezzi, directeur R&D bij LyondellBasell. "Het doel is een efficiënt en schoon depolymerisatieproces te ontwikkelen via innovaties op het gebied van katalyse om het afval terug te brengen naar de chemische bouwstenen. Het Duitse instituut KIT brengt innovatieve technologie in voor de ontwikkeling van thermische conversie van complexe organische grondstof.  "Door de introductie van LyondellBasell's geavanceerde  katalyse zullen onze processen voor de efficiëntie van de polymerisatie van afval van polyolefinen sterk verbeteren", verwacht Hans Leibold  van de afdeling technical chemistry van het Duitse KIT.   

 

www.LyondellBasell.com.

 www.kit.edu

 

 
© KunststofenRubber.nl