KunststofenRubber.nl

Rabobank en DLL: 450 miljoen euro extra voor MKB

20 november 2014 om 08:17 uur

Voor MKB-ondernemers en groot zakelijk ondernemers die willen investeren hebben DLL en de Rabobank 450 miljoen euro extra beschikbaar gekregen van de Europese InvesteringsBank (EIB). Met deze faciliteit ondersteunt de EIB het herstel van het bedrijfsleven in Nederland en in de rest van Europa. Ondernemers, van MKB tot groot zakelijk, die voor de financiering van hun investering behoefte hebben aan een bancair-krediet of lease en die voldoen aan de criteria kunnen profiteren van een rentekorting tot 0,65 %.


Aan de Rabobank heeft de EIB 300 miljoen euro beschikbaar gesteld en aan DLL de overige 150 miljoen euro. Naar verwachting kunnen zeker 400 ondernemers dankzij deze faciliteit een lening krijgen met een aantrekkelijke korting. De verwachting is dat deze leningen in korte tijd kunnen worden geplaatst, waarna de Rabobank en DLL samen met de EIB opnieuw kijken naar de behoefte in 2015.

 

Voor de kortingsregeling komen bedrijven in aanmerking die minder dan 3000 medewerkers hebben. De regeling staat dus open voor zowel kleine (MKB) als middelgrote ondernemingen. De totale investering mag niet meer dan 25 miljoen euro bedragen.

 

In de afgelopen vijf jaar (2009-2013) heeft de Rabobank dankzij een soortgelijke EIB-financiering al aan meer dan 1200 MKB-ondernemers een lening met een aantrekkelijke korting beschikbaar kunnen stellen. Ondernemers die gezamenlijk goed zijn voor zeker 12.000 banen in Nederland. Gemiddeld genomen gaat het om leningen van ca. 900.000 euro. Vooral de agrarische sector heeft van deze EIB-faciliteit gebruik gemaakt, maar evengoed kunnen ondernemers uit andere sectoren hiervan profiteren.

 

Meer informatie:
www.rabobank.nl

www.dllgroup.com

 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »