KunststofenRubber.nl

Cijfers Europese productie van kunststof- en rubbermachines

30 november 2015 om 10:48 uur

De productie van de negen leden van EUROMAP, de Europese organisatie van producenten van kunststof- en rubbermachines, beliep in 2014 zo'n 13 miljard euro. Dit is een toename van 1,9 % ten opzichte van 2013. Tegelijkertijd steeg de export met 1,6 procent tot 9,7 miljard euro.


Euromap vertegenwoordigt bijna 1000 bedrijven met in totaal meer dan 57.000 medewerkers in Oostenrijk, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Luxemburg, Spanje, Zwitserland en Turkije.

 

Uit de cijfers van Euromap blijkt dat in 2014 de verkopen aan de BRIC-landen achterbleven bij de verwachtingen. Vooral in Brazilië en Rusland nam de vraag af. In China waren de ontwikkelingen onevenwichtig. India was een uitzondering: na jaren van afname werden er weer iets meer kunststof- en rubbermachines geëxporteerd naar dit land.

 

Wereldwijd werd in 2014 voor 32,5 miljard euro aan machines voor de kunststof- en rubbersector geproduceerd. Euromap nam hiervan 40 procent voor zijn rekening. 'Hoewel de productie van China de afgelopen jaren sterk toenam, kon Euromap zijn aandeel behouden. Hetzelfde geldt voor de export, waarin Euromap de afgelopen vijf jaar zijn aandeel van ongeveer 50% kon behouden', aldus Helmut Heinson, de vice-voorzitter van de organisatie.

www.euromap.org

 

Download hier de cijfers van Euromap over 2014.

 EUROMAP_PressConference_GlobalChanges.
 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »