KunststofenRubber.nl

Dunnere composteerbare folie bij FKuR

10 augustus 2016 om 14:06 uur

Bioplastic-specialist FKuR heeft een nieuwe technologie ontwikkeld voor de productie van compounds die kunnen worden verwerkt tot bijzonder dunne flexibele verpakkingsfolies die tegelijkertijd een hoge weerstand tegen perforatie hebben.

Met Bio-Flex FX 1120 and Bio-Flex FX 1130 zal FKuR de eerste twee producten op basis van de nieuwe technologie presenteren op de beurs K2016 in Düsseldorf. De folie van deze materialen zijn geschikt voor verpakken van voedsel en zijn composteerbaar volgens de norm EN 13432.

Afhankelijk van het type is de hoeveelheid hernieuwbaar materiaal meer dan vijftig procent. Het produceren van beide FX-types van Bio-Flex  komt voor een groot deel overeen met de standaardproductiemethode voor PE. De conventionele F1130-folies voelen aan als papier, maar de FX-versies voelen zijdeachtig aan. De FX-folies hebben bovendien een verhoogde treksterkte en een betere weerstand tegen perforatie en scheuren. Hierdoor kunnen verwerkers minder materiaal gebruiken zonder in te leveren op de prestaties van de folie. In de praktijk is gebleken dat folies met een dikte van acht micron voldoen. Bovendien kunnen fabrikanten van folies profiteren van een hoge doorgangsnelheid bij extrusie en van een bijzonder goede afdichtende eigenschappen van het materiaal.

 

www.fkur.com

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »