KunststofenRubber.nl

Standpunt Corbion over grondstofgebruik voor biokunststof

04 oktober 2016 om 10:22 uur - AMSTERDAM

Corbion vindt dat de zorgen die bestaan over het gebruik van grondstoffen voor de productie van biokunststoffen eenvoudig kunnen worden gemanaged en dat de vele voordelen van de biobased werkwijze veel zwaarder wegen dan de nadelen. Het bedrijf heeft een whitepaper gepubliceerd om een en ander toe te lichten.


In dit witboek heeft Corbion zijn standpunt over de kwestie kenbaar gemaakt. Ook het gebruik van  grondstoffen, de efficiëntie van verschillende gewassen en de voedselveiligheid komen erin aan bod. Marketing directeur voor bioplastics François de Bie van Corbion zegt dat hij blij is met de respons tot dusver op het stuk. "We hebben het whitepaper vorige week gepresenteerd tijdens onze workshop voor alternatieve grondstoffen voor PLA. Het publiek op die workshop is al in hoge mate geïnformeerd en bevat relevante personen van zeventig bedrijven uit de gehele waardeketen. Daarom was dit het perfecte platform om het witboek te introduceren. Veel van deze mensen werken al op een of andere manier in de wereld van bioplastics en daarom mochten wij aan hen een preview van de onze bevindingen geven voordat we de inhoud breder zouden verspreiden." 

 

Transparantie

Duurzaamheidsdirecteur Diana Visser vindt dat het stuk heel duidelijk het standpunt van Corbion weergeeft over een aantal grondstofgerelateerde onderwerpen. "We vergroten de transparantie over welke landbouwgewassen we zouden moeten gebruiken en hoe." Het whitepaper bevat ook een introductie voor hernieuwbare grondstoffen voor de productie van bioplastics, gevolgd door hoofdstukken over suiker als de meest duurzame grondstof van vandaag, over duurzaam telen van gewassen, over gmo-vrije grondstoffen (genetisch gemodificeerde organismen, red) en over het gebruik van landbouwgronden voor bioplastics. Dit zou niet concurreren met de voedselvoorziening en met alternatieve grondstoffen voor bioplastics, aldus Corbion. Het stuk besluit met een opsomming van de voordelen van het gebruik van biobased kunststof in consumentengoederen. Het whitepaper 'Sustainable Sourcing of Feedstocks for Bioplastics'  is te downloaden via  www.corbion.com/feedstocks..

 

Corbion

Corbion is wereldmarktleider in melkzuur, melkzuurderivaten en lactiden. Het bedrijf levert high performance biobased products die zijn gemaakt van hernieuwbare bronnen die wereldwijd worden gebruikt in de bakkerijwereld, vlees, farmaceutische toepassingen en in medische apparatuur, voor huishoudelijke toepassingen en persoonlijke verzorging, in de verpakkingsindustrie, in de automotive en bij coatings. Corbion (voorheen CSM) heeft elf productielocaties in de VS, Nederland, Spanje, Brazilië en Thailand. De omzet was in 2015 ongeveer 918 miljoen euro. Corbion is genoteerd aan de Euronext Amsterdam.

 

www.corbion.com

 

Focus op ...

Agenda

13 mei 2024, München

IFAT

Trade Fair for Water, Sewage, Waste and Raw Materials Management

15 mei 2024, 's-Hertogenbosch

Food Tech Event

Beurs over technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie- en verwerking.

16 mei 2024, Veldhoven

Manufacturing Technology Conference 2024

De Manufacturing Technology Conference is bedoeld om gespecialiseerde bedrijven te ontmoeten en je kennis...

Meer agendapunten »