KunststofenRubber.nl

Update dossier rubber korrels in kunstgras

03 maart 2017 om 15:34 uur - RIJSWIJK

De afgelopen tijd is er weer veel onrust ontstaan na uitspraken in het programma Zembla over de vermeende risico's van rubberkorrels op kunstgrasvelden voor de volksgezondheid. Federatie NRK wil nuance brengen in het Zembla-verhaal.


De vermeende risico's werden door Zembla nadrukkelijk ‘onderbouwd' met een uitgebreide rapportage over een zeer beperkte proef met zebravisjes, waaruit eens te meer zou moeten blijken dat mensen - met name kinderen - niet meer zouden moeten spelen op kunstgras met rubberkorrels. NRK zegt dat Zembla maar één kant van hun verhaal heeft uitgezonden. RecyBem / Vereniging Band & Milieu heeft besloten ook de andere kant van het verhaal van Zembla te willen vertellen. Opvallend zijn de onthullingen dat Zembla bewust partijen wel heeft geïnterviewd maar niet in de uitzending heeft opgenomen. 'De reden hiervoor werd duidelijk toen wij deze partijen belden voor hun kant van het verhaal', zo meldt Erik de Ruiter van NRK.
Met een update van het rubberkorreldossier trachten de verenigingen nuance te brengen in het verhaal van Zembla. Lees zelf en onderscheid de feiten en de ficties op www.nrk.nl/nieuws.

U kunt de feiten en de ficties ook downloaden.

 

Zie ook  'ECHA: geen grote risico's aan sporten op kunstgras'

 

 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »