KunststofenRubber.nl

Covestro steunt Young Champions of the Earth milieuprogramma

26 april 2017 om 14:39 uur - LEVERKUSEN (D)

Het VN-Milieuprogramma heeft Young Champions of the Earth gelanceerd, dit is een nieuw initiatief dat jonge mensen in de kijker zet die tussen de 18 en de 30 jaar oud zijn en die bijzondere ideeën hebben om het milieu te beschermen. Het initiatief wordt gesponsord door de grote polymeerfabrikant Covestro, die zichzelf omschrijft als een sterke voortrekker van duurzaamheidsinnovatie.


"We zijn verheugd dit fantastische initiatief van het VN-Milieuprogramma te kunnen ondersteunen", zei directeur Patrick Thomas van Covestro. "Duurzaam denken en handelen is van cruciaal belang om onze planeet te beschermen en om de veiligheid en levenskwaliteit van miljoenen mensen te verbeteren.  Het Young Champions-initiatief staat open voor iedereen die om onze toekomst geeft." Young Champions of the Earth biedt jonge mensen een wereldwijd platform waar ze hun innovatieve ideeën en positieve bijdragen aan de planeet kunnen presenteren. Het initiatief vormt een tegengewicht voor de negatieve praat over het milieu en dient als een bron van inspiratie voor de volgende generatie milieu-innovators.  

  

Zes mensen

 

Elk jaar worden er zes jonge mensen (een uit elk werelddeel waarin het  VN-Milieuprogramma actief is) benoemd tot Young Champions of the Earth. De winnaars ontvangen elk vijftien duizend dollar aan startkapitaal en krijgen intensieve training en persoonlijke begeleiding om hun ideeën te helpen verwezenlijken.  Directeur Erik Solheim van het VN-milieuprogramma: "Als je hen de juiste mogelijkheden en ondersteuning aanreikt, kunnen jonge mensen krachtige katalysatoren zijn voor verandering. Dat heb ik al meerdere keren gezien. Wij hopen dat dit initiatief duizenden jonge mensen over de hele wereld zal aansporen innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor milieuproblemen."

De winnaars worden geselecteerd door een internationale jury waar Erik Solheim en Patrick Thomas deel van uitmaken. Het Champions of the Earth-galadiner zal plaatsvinden in Nairobi in december 2017.

 

Deelnemen kan nog tot 18 juni 2017.

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »