KunststofenRubber.nl

Bootje van frituurvet?

28 maart 2024 om 13:33 uur

Borealis en AKVA Group introduceren een werkboot met een huid vervaardigd uit Borealis' Bornewables™ assortiment van hernieuwbare polyolefinen. Dit zijn kunststoffen op basis van hernieuwbare bronnen zoals gebruikt frituurvet.


De boot zal dit voorjaar worden onthuld in Mo i Rana, Noorwegen. Hij maakt deel uit van de Polarcirkelserie , die AKVA promoot al praktisch en betrouwbaar. Deze vaartuigen worden gebruikt in de viskwekerij, olie en gas, redding, defensie, Arctische tours en recreatieve scheepvaart, en kunnen extreme omstandigheden aan, variërend van -40°C in Arctische regio's tot +55°C in de tropen.


Dankzij het gebruik van Borealis' Bornewables portfolio kan AKVA deze boten nu aanbieden met een aanzienlijk verminderde ecologische voetafdruk. De Bornewables worden geproduceerd uit hernieuwbare bronnen zoals gebruikt frituurvet en bieden volgens de producenten dezelfde materiaalprestaties als virgin kunststoffen, maar zijn niet afhankelijk van fossiele grondstoffen.
De bedrijven gaan ook andere werkbootcomponenten van Bornewables maken, evenals drijvende aquacultuurconstructies gemaakt van buizen.


John Webster, commercieel directeur Infrastructure van Borealis Global: "Het gebruik van de Bornewables in Polarcirkel bevestigt dat hoogwaardige normen duurzaam kunnen worden behaald. Deze stap is een belangrijke stap voorwaarts in onze EverMinds missie om de transformatie naar een circulaire economie te versnellen."

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »