KunststofenRubber.nl

Overname: Ensinger koopt Zwitserse Next Composites

24 mei 2017 om 11:59 uur - NUFRINGEN (D)

Het Duitse Ensinger GmbH heeft het Zwitserse kunststofverwerkende bedrijf Next Composites overgenomen. Dit is een klein bedrijf in de omgeving van Zürich dat technieken ontwikkelt voor het fabriceren van producten van thermoplastisch vezelverstekt composiet. De specialist ontwerpt en verwerkt de composieten, levert prototypes en maakt complete productielijnen operationeel voor de klanten.


Ensinger biedt al halffabrikaten die zijn gemaakt van koolstofvezelversterkte composiet maar de technieken van Next Composites zullen de mogelijkheden voor de productie van componenten uitbreiden. Andersom zal Next Composites profiteren van de brede klantengroep van Ensinger. Koolstofvezelversterkt thermoplastisch composiet is bijzonder geschikt voor de lichtgewichttoepassingen in auto's, in medische technieken en in de werktuigbouw. Ook sportartikelen zoals onderdelen voor fietsen of spullen voor de wintersport zijn groeimarkten.

 

Op maat

 

Vergeleken met thermoharders kunnen thermoplasten worden gelast en zijn over het algemeen taaier, hebben een betere chemische weerstand en kunnen worden gerecycled. Door gedeeltelijke of volledige automatisering te gebruiken, kunnen gaandeweg steeds beter grote hoeveelheden worden geproduceerd tegen concurrerende prijzen.

De Ensinger Group (Nufringer, iets ten zuidwesten van Stuttgart) houdt zich bezig met de ontwikkeling, fabricage en verkoop van compounds, halffabrikanten, profielen en onderdelen van technische kunststoffen door extrusie, verspanen en spuitgieten. Het bedrijf heeft 2,3 duizend medewerkers aan het werk in 28 locaties, verdeeld over de belangrijke industriële regio's van de wereld.

 

http://www.nextcomposites.ch/

http://www.ensingerplastics.com/

 

     

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »