KunststofenRubber.nl

The Plastics Revolution: hoe Nederland wereldspeler werd bij kunststoffen'

15 augustus 2017 om 16:20 uur

Het boek is geschreven door drie auteurs onder leiding van prof. dr. Harry Lintsen (foto) van de TU Eindhoven.

‘Het boek laat zien dat de polymeerwetenschap en de kunststofmaterialen die daaruit voortkwamen een bepalende factor zijn geweest voor het moderne leven

Het boek ‘The Plastics Revolution of hoe Nederland een wereldspeler werd bij de ontwikkelingen van kunststoffen' wordt op 8 november gepresenteerd bij de viering van het het 20-jarig jubileum van Dutch Polymer Institute (DPI). Maar het boek komt al eerder in onderdelen digitaal beschikbaar.


Dutch Polymer Institute (DPI) in Eindhoven gaat het Engelstalige boek publiceren met de titel ‘The Plastics Revolution: How the Netherlands Became a Global Player in Plastics'.  Dit boek geeft een historisch overzicht van de uitvinding en verdere ontwikkeling van kunststoffen gedurende de laatste honderd jaar en de belangrijke rol die de Nederlandse wetenschap en industrie daarin hebben gespeeld. Het laat zien hoe kunststoffen, als een nieuwe categorie materialen, ons leven ingrijpend hebben beïnvloed. Het boek is geschreven door drie auteurs onder leiding van prof. dr. Harry Lintsen van de TU Eindhoven. De andere twee auteurs zijn dr. Marijn Hollestelle (Stichting Historie der Techniek) en dr. Rick Hölsgens van de Technischen Universität Dortmund.
DPI is ervan overtuigd dat de geschiedenis ons veel kan leren en hoopt dat The Plastics Revolution de lezers een brede en gebalanceerde kijk biedt op kunststoffen.

 

Eerst online

 

The Plastics Revolution wordt in eerste instantie online gepubliceerd in vier afleveringen: half juli verscheen het voorwoord en de proloog,  half september komt Deel 1 (The First Plastics Revolution 1945-1970), vervolgens komt half oktober Deel 2 (Laying the Foundations for the Second Plastics Revolution 1970-2015) en uiteindelijk sluit men begin november de zaak af met de epiloog (The Second Plastics Revolution).  De digitale afleveringen worden beschikbaar gesteld via de websites www.polymers.nl en www.histech.nl.

 

DPI en SHT

 

Dutch Polymer Institute is een platform voor industriële samenwerking op het gebied van polymeeronderzoek. (www.polymers.nl). De Stichting Historie der Techniek (SHT) laat sinds 1988 zien dat kennis over de historische ontwikkeling van techniek en samenleving cruciaal is voor het begrijpen van actuele maatschappelijke kwesties. De activiteiten van de SHT worden mede mogelijk gemaakt door de Technische Universiteit Eindhoven. (www.histech.nl)

 

Reserveren

 

Een gedrukte versie met nummer ISBN 978-90-73192-48-5 komt in november 2017 uit. De officiële presentatie van het boek zal plaatsvinden tijdens een evenement op 8 november ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van DPI. De gedrukte editie (40 euro) kan nu al worden gereserveerd (via www.polymers.nl). Na 8 november is er op verzoek een Nederlandstalige versie van de tekst te verkrijgen.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »