KunststofenRubber.nl

Bekum Group heeft reorganisatie afgerond

23 mei 2016 om 10:22 uur

De montage van een 6-lagen blaasvormmachine (type BA 220 M Coex) voor brandstoftanks in Traismauer. (foto Bekum)

Onlangs heeft de Bekum Group zijn reorganisatie in Duitsland en Oostenrijk afgerond. De productiedivisie, waartoe de machineassemblage, aflevering, aankoop, werkvoorbereiding en opslag behoren, is verhuisd naar Traismauer in Oostenrijk. In uitbreiding van deze vestiging is 5 miljoen euro geïnvesteerd en zijn 40 nieuwe medewerkers aangenomen.


Doel van de reorganisatie was het samenbrengen van de Europese productie van extrusieblaasvormmachines in één vestiging. Voorheen werden alleen de grote blaasvormmachines gebouwd in Traismauer, nu komen daar ook de kleinere machines bij.

 

Medio april verhuisde de vestiging Berlijn naar een nieuw hoofdkantoor. Hier zijn de mondiale activiteiten op het gebied van verkoop en marketing, ontwikkeling en ontwerp, en technische service en de distributie van reserve-onderdelen ondergebracht.

 

De afgelopen tijd kreeg Bekum orders uit Oost-Europa en het Midden-Oosten voor met name kleine en middelgrote machines voor de verpakkingsindustrie. Het zijn de eerste verpakkingsmachines die in Traismauer zijn gebouwd.

 

Het autosegment was ook succesvol, aldus Bekum. Volkswagen en Fiat plaatsen grote orders voor enkelstations- en tweestations tankblaasvormmachines, die bestemd zijn voor het blaasvormen gecoëxtrudeerde 6-lagen of 7-lagen brandstoftanks volgens de IMD (in-mould deflashing) en SIB (ship in the bottle) technieken.

 

www.bekum.de

 

 

Focus op ...

Agenda

30 mei 2018, Koningshof Veldhoven

Materials 2018

Vakbeurs en congres over de rol van materialen in het succes van een product.

5 juni 2018, A2 Forum Management Rheda-Wiedenbrück

KUTENO Kunststofftechnik Nord

Kunststofbeurs voor Noord-Duitsland in Rheda-Wiedenbrück nabij Bielefeld.

Meer agendapunten »