KunststofenRubber.nl

100 computerexperts op bezoek bij Arburg

07 december 2017 om 12:26 uur - LOSSBURG

Zo'n honderd (Duitstalige) gebruikers van het hostcomputersysteem ALS van Arburg hebben de hoofdvestiging in Lossburg bezocht om hun ervaringen te delen. Het programma voor deze derde ALS User Meeting bevatte ook praktische presentaties door klanten en partners.


Bijvoorbeeld over hoe zij ALS hebben geïntroduceerd in hun eigen bedrijf en de vergaring en evaluatie van energiedata.  Er is uitgebreid gediscussieerd over hoe het master-computersysteem kan worden ingezet om de productiviteit zo efficiënt mogelijk te verhogen bij het spuitgieten. Bovendien presenteerde Arburg nieuwe ALS-functies en hield workshops over mogelijke onderwerpen voor verdere ontwikkeling. "Onze klanten die met de hostcomputer werken vormen de focus van de activiteiten op de ALS User Meeting met onze experts uit het ALS-team", aldus Axel Kinting, teammanager voor control technology.

 

Nieuwe ALS-functies

 

De ontwikkelingsexperts van Arburg hebben de dag geopend met de presentatie van nieuwe functies en modules voor ALS, zoals Mobile Reporting en Mobile Maintenance die het mogelijk maken onderhoudsopdrachten uit te voeren, te herkennen of aan te bevelen via een mobiel device. De experts hebben ook veel tips gegeven, bijvoorbeeld over hoe de kwaliteit in de gaten kan worden gehouden met behulp van regelpanelen en hoe de capaciteit van randapparatuur gedurende de productieplanning kan worden bepaald.

 

Energiemanagement

 

Als het gaat om het verkrijgen van energieverbruiksdata via de ALS, concentreert Arburg zich op alle productietechniek, dus op de spuitgietmachines en op alle randapparatuur zoals koelers en temperatuurregelaars. Knud Clausen van Econ Solutions presenteerde de flexibele multi-functionele meter (econ sens3) voor het verzamelen van energiedata. Dit is geschikt voor dit systeem maar kan ook worden geïntegreerd in bestaande systemen om tijdelijk metingen te doen naar energieverbruik, vermogen, stroomsterkte en spanning en om deze data te analyseren en evalueren via de ingebouwde software.

 

http://www.arburg.com/

 

Focus op ...

Agenda

18 september 2018, Evenementenhal Hardenberg

TIV Hardenberg vakbeurs maakindustrie

20ste editie van Technische Industriële Vakbeurs in Hardenberg, oftewel de vakbeurs voor de...

26 september 2018, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2018 Veldhoven

Vakbeurs, congres en ontmoetingsplek voor de gehele kunststof- en rubberindustrie. Dit jaar de 20ste...

11 oktober 2018, Cascais, Portugal

Plastics Recyclers Annual Meeting 2018

Evenement met PRE werkgroepbijeenkomsten op de eerste dag (voor leden) en een publiek toegankelijke...

Meer agendapunten »