KunststofenRubber.nl

Fiberneering is Starter van het Jaar 2017 in regio Zwolle

20 december 2017 om 16:31 uur - ZWOLLE / DELFT

Jasper Bouwmeester van Fiberneering (2e van links) werd verkozen tot Starter van het Jaar 2017 in de regio Zwolle

Jasper Bouwmeester van het bedrijf Fiberneering heeft de award voor Starter van het jaar 2017 van de Regio Zwolle in de wacht gesleept. Dit gebeurde op het Regio Zwolle Congres, waar het publiek de uiteindelijk beslissende stemmen mocht uitbrengen. De jonge Zwolse onderneming werd ook nog als ‘meest gewild' uitverkozen door het internationale Starburst Selection Committee.


Fiberneering maakt unieke kunststofcomposietproducten onder meer voor de luchtvaart, de industrie en voor medische toepassingen met gebruikmaking van 3D-printtechniek. Het internationale groeipotentieel van zijn onderneming wordt alom geroemd. Fiberneering heeft inmiddels een nieuwe, grote 3D-printer operationeel. Jasper Bouwmeester: "Deze SLA/DLP-printer met een bouwvolume van 0,5 x 0,5 x 1,0 meter hebben we ook weer zelf gebouwd. Een composietprinter met deze afmeting is op zichzelf al uniek is in de wereld. Hij is de opvolger van het eerste door onszelf gebouwde exemplaar die nog meer experimenteel van opbouw was. Deze nieuwe heeft een veel professionelere set-up. We kunnen met de printer grote producten printen en dat is van belang omdat dingen van vezelversterkt composiet vaak groot zijn. Zo hebben we nu bijvoorbeeld een Duitse universiteit als klant die modellen van een product wil testen in de windtunnel. Men heeft daarbij graag zo groot mogelijke modellen, het liefst op ware grootte, omdat je dan de beste meetwaarden krijgt. Wij kunnen daar nu in voorzien."    

 

Criteria en vakjury

De ondernemers voor de Starter van het Jaar werden beoordeeld door de vakjury, bestaande uit Jeroen Zuidberg van Zuidberg Frontline Systems, Wiebbe Bonsink van HEBO Martiemservice, Yvo Hütte van Safety Group, Gido Frühling van Baker Tilly Berk, Edwin Peterman van HÆD en bestuurslid van MKB Regio Zwolle, onder aanvoering van juryvoorzitter Klaas Feenstra, directeur van Rabobank IJsseldelta en bestuurslid VNO-NCW Regio Zwolle. De vakjury werd ondersteund door jurysecretaris Lisa Heethaar van MKB Regio Zwolle. De vakjury heeft gekeken naar criteria als ondernemerschap, financiën, personeelsbeleid, groei, binding met de regio, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De stem van de vakjury telde voor 75 procent mee, die van het publiek voor 25. De verkiezing is een initiatief van VNO-NCW Regio Zwolle en MKB Regio Zwolle in samenwerking met Stichting Metropool Regio Zwolle.

 

Meest gewild bedrijf Starbust

 

Maar er is meer. Bouwmeester hield eind vorig jaar in Delft namelijk ook een pitch voor het Starburst Selection Committee, een internationale organisatie die met name bedrijven in de luchtvaart, ruimtevaart en defensie bij elkaar brengt. "Daar kwamen wij uit als een van 'de meest gewilde bedrijven om mee samen te werken'. Als zoiets wordt gezegd door bedrijven als KLM en Boeing, dan is dat wel erg leuk", vindt Bouwmeester.
De Starburst-organisatie was uitgenodigd door Netherlands Aerospace Group, InnovationQuarter, de Provincie Zuid-Holland de stad Delft. Starburst noemt zichzelf  's wereld grootste aanjager van start-ups voor de luchtvaart en defensie en organiseerde voor het eerst zijn Selection Committee Event in Nederland (Delft) om bedrijven en investeerders in contact te brengen met kansrijke start-ups, dit keer uit Nederland en uit drie andere landen. Starburst wil mogelijkheden voor zakendoen creëren tussen innovatieve start-ups en gesettelde kapitaalkrachtige ondernemingen uit de industrie. In een interactieve setting konden de tien hieronder genoemde start-ups en scale-ups hun zaken of plannen presenteren aan een groep van honderd professionals uit de internationale industrie, waaronder vertegenwoordigers van de grote luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en Boeing.

 

Deze tien bedrijven deden mee aan de pitch:

 

    Aiir Innovations (Amsterdam, NL) https://aiir.nl/

    T4Innovation (Padova, Italy) http://www.t4innovation.com/

    Skel- Ex (Rotterdam, NL) http://www.skel-ex.com/

    selko.io (Helsinki, Finland) http://selko.io/

    Fiberneering (Zwolle, NL) http://www.fiberneering.com/

    Dawn Aerospace (Delft, NL) https://dawnaerospace.com/

    Robin Radar (The Hague, NL) https://www.robinradar.com/

    IMSystems (Delft, NL) https://imsystems.nl/

    Decanter (Taipei, Taiwan) https://mobagel.com

    Optics11 (Amsterdam, NL) https://optics11.com/

 

 

 

Focus op ...

Agenda

9 december 2020, Online

Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

9 december 2020, Online

Online Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

3 maart 2021, Genève, Zwitserland

European Thermoforming Conference

The European Thermoforming Conference is unique because it is run specifically for the thermoforming...

Meer agendapunten »