KunststofenRubber.nl

Windesheim start Industriële Automatisering & Robotica

05 april 2018 om 18:00 uur - STEENWIJK

Aart Schoonderbeek: "Over een paar jaar moet er een lectoraat Industriële Automatisering & Robotica zijn.”

Het Lectoraal Kunststoftechnologie in Zwolle bestaat dit jaar tien jaar. Lector Margie Topp blikte terug op dit feit tijdens het Nationaal Kunststof Congres in Steenwijk en zij had bovendien nieuws te melden: er wordt op de Zwolse Hogeschool opnieuw een stap voorwaarts gezet in de vorm van het aanstellen van een kwartiermaker voor een lectoraat Industriële Automatisering & Robotica. Het betreft Aart Schoonderbeek.


Topp benadrukte dat in het verleden vooral de chemie telde. "De chemie heeft ons de kunststoffen gegeven zoals die nu overal worden toegepast. Maar ik denk dat het in de toekomst gaat aankomen op de engineering, op het veranderen en verbeteren van machines en processen, op anders ontwerpen, op ontwerpen met gerecycled materiaal, op slim ontwerpen. Het  moet sneller, slimmer, lichter. Digitaliseren, automatiseren, robotiseren, dát zijn de dingen waar het om draait." Aandacht voor industriële automatisering en robotica ziet zij dan ook als zeer belangrijk, met name ook voor de opleiding Kunststoftechnologie.

Aart Schoonderbeek is sinds 2011 werkzaam bij Windesheim en heeft zich in de recente beziggehouden met twee dingen, namelijk met de minor Industriële Automatisering & Robotica  en met het opzetten van een opleiding voor de zogenoemde associate degree, een opleiding van niveau 5 tussen mbo en hbo in. "Nu ben ik aangesteld als kwartiermaker en ik heb als doelstelling dat er over een paar jaar een lectoraat Industriële Automatisering en Robotica moet zijn."  

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »