KunststofenRubber.nl

Scholen en onderzoekcentra vormen één front op TIV Hardenberg

25 mei 2018 om 15:49 uur - HARDENBERG

De vertegenwoordigers van de TIV Toekomstcampus: (vlnr) Bastian Coes (GreenPac /iLab), Geert Heideman (Windesheim), Henk Lukken (DC Tech & Drenthe college), Alexander Jansen (TechForFuture), Rob Voncken (GreenPAC), Gertjan Lammers (Easyfairs Evenementenhal), Bas de Koekkoek (Deltion), Fleur Bake (Easyfairs Evenementenhal). Op de foto ontbreekt Jan Jansen van TechniCampus.

De TIV Toekomstcampus gaat tijdens TIV Hardenberg (Technisch industriële Vakbeurs) in september een prominente plaats innemen. Op driehonderdvijftig vierkante meter presenteert zich een aantal onderwijsinstellingen en de verbonden onderzoekscentra. Zij willen zich als één blok gaan presenteren de bezoekers en de standhouders. "Wij zullen één blok vormen en de maakindustrie in Noord- en Oost-Nederland passende en praktische oplossingen bieden om de toekomst in te gaan."


Het zijn niet de eerste de beste organisaties die de toekomstcampus gaan invullen: Hogeschool Windesheim, NHL Stenden, Saxion Hogeschool, GreenPAC, TechForFuture, iLab (onderdeel GreenPAC), Deltion met het CIV PCC, Drenthe College inclusief DC Tech, Composiet Fieldlab TPAC en TechniCampus.  De toekomstcampus is een vervolg op de presentatie van drie hbo-instellingen op TIV 2017. "Dat was vooral gericht op het hbo-niveau. Maar we hebben meer te bieden, ook het mbo-niveau is een belangrijke schakel. Vandaar dat we nu alle geledingen, de gehele onderwijsketen, willen presenteren", aldus Alexander Jansen van TechForFuture. 

 

Praktisch van opzet

 

"Allereerst zullen we de campus heel praktisch gaan inrichten. We tonen innovatieve oplossingen en de realisatie ervan. We laten bedrijven zien waar we toe in staat zijn en waarmee we ze kunnen ondersteunen. Concreet en direct toe te passen in de praktijk. Het is bedrijven verbinden en innovaties stimuleren,  een kwestie die ook zeker aan bod komt tijdens TIV. Hierbij is samenwerking tussen de onderwijsketen, de praktijk en de industrie onontbeerlijk." (bron: vraag & aanbod)

 

Veel meer over dit onderwerp in Kunststof & Rubber 6/7 van juni 2018 


www.techforfuture.nl 

www.nhlstenden.com

www.technicampus.nl

www.windesheim.nl

www.deltion.nl

www.greenpac.eu/nl

www.greenpac.eu/nl/ilab

www.tiv-hardenberg.nl.

 

TIV Hardenberg 18-19-20 september

 

De TIV-beurs is op 18, 19 en 20 september 2018 het centrum voor de slimme maakindustrie. Het aantal inschrijvingen lag half mei op honderdveertig exposanten. "We lopen voor op de editie van 2017. Om het beursconcept beter tot zijn recht te laten komen, gebruiken we vanaf dit jaar de hallen 2 tot en met 5 in Evenementenhal Hardenberg. We zien dat er echt behoefte is om de regio op de kaart te zetten en we met TIV de rol van verbinder van de gehele keten van de maakindustrie oppakken. Er is een duidelijke driehoek tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid", aldus de beursorganisatoren Gertjan Lammers en Fleur Bake weten.

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

Meer agendapunten »