KunststofenRubber.nl

Recordjaar machinefabrikanten kunststof en rubber

19 juni 2018 om 15:27 uur - LINZ

Op de jaarvergadering van Euromap, de Europese koepelorganisatie van fabrikanten van machines voor kunststof en rubber, hebben de ondernemers hun nieuwe bestuur voor de periode 2018 tot 2021 gekozen. Luciano Anceschi van Tria uit Cologno Monzese werd voorzitter, Michael Baumeister van Brückner Maschinenbau uit Siegsdorf vicevoorzitter en Thorsten Kühmann van VDMA uit Frankfurt verkoos men tot secretaris.


Nauwe samenwerking op Europees niveau is voor de fabrikanten van kunststof- en rubbermachines enorm belangrijk als het om de behartiging van centrale thema's gaat zoals industrie 4.0 en de circulaire economie, vindt voorzitter Anceschi.
De stemming onder de aangesloten bedrijven van Euromap is opperbest. Op hun jaarvergadering  hebben zij gezamenlijk opnieuw een record gevierd. Sinds 2009 is de omzet van de productie van de aangesloten bedrijven tot 13,3 miljard euro gestegen, een stijging van 99 procent in de laatste acht jaar betekent. In het afgelopen jaar 2017 groeide de Euromap-productie met zeven procent zelfs bovengemiddeld.

 

2018 orderportefeuille

 

Op basis van de volle orderportefeuilles denkt Euromap dit jaar een stijging van de omzet van twee procent te kunnen realiseren.  De uitzonderlijk lange fase van ‘booming business' heeft ook een schaduwzijde: de levertijden van de machinebouwers en de toeleveranciers zijn extreem lang, bovendien hebben de ondernemingen grote problemen met het vinden van de juiste vakmensen.  Het is om deze reden dat een afkoeling van de conjunctuur steeds waarschijnlijker wordt. Zie hier in pdf de Economische situatie volgens Euromap.

 

Chinezen

 

De productie van kunststof- en rubbermachines wereldwijd steeg met ruim vier procent.  Met name de Chinese concurrentie werd sterker. In 2017 produceerden zij machines en systemen ter waarde van dik elf miljard euro, dit is 1,8 keer zoveel als de omzet in 2009.

 

 

Focus op ...

Agenda

26 september 2018, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2018 Veldhoven

Vakbeurs, congres en ontmoetingsplek voor de gehele kunststof- en rubberindustrie. Dit jaar de 20ste...

11 oktober 2018, Cascais, Portugal

Plastics Recyclers Annual Meeting 2018

Evenement met PRE werkgroepbijeenkomsten op de eerste dag (voor leden) en een publiek toegankelijke...

16 oktober 2018, Messezentrum Friedrichshafen

Fakuma 2018

Internationale vakbeurs voor kunststofverwerking https://www.fakuma-messe.de

Meer agendapunten »