KunststofenRubber.nl

Recordjaar machinefabrikanten kunststof en rubber

19 juni 2018 om 15:27 uur - LINZ

Op de jaarvergadering van Euromap, de Europese koepelorganisatie van fabrikanten van machines voor kunststof en rubber, hebben de ondernemers hun nieuwe bestuur voor de periode 2018 tot 2021 gekozen. Luciano Anceschi van Tria uit Cologno Monzese werd voorzitter, Michael Baumeister van Brückner Maschinenbau uit Siegsdorf vicevoorzitter en Thorsten Kühmann van VDMA uit Frankfurt verkoos men tot secretaris.


Nauwe samenwerking op Europees niveau is voor de fabrikanten van kunststof- en rubbermachines enorm belangrijk als het om de behartiging van centrale thema's gaat zoals industrie 4.0 en de circulaire economie, vindt voorzitter Anceschi.
De stemming onder de aangesloten bedrijven van Euromap is opperbest. Op hun jaarvergadering  hebben zij gezamenlijk opnieuw een record gevierd. Sinds 2009 is de omzet van de productie van de aangesloten bedrijven tot 13,3 miljard euro gestegen, een stijging van 99 procent in de laatste acht jaar betekent. In het afgelopen jaar 2017 groeide de Euromap-productie met zeven procent zelfs bovengemiddeld.

 

2018 orderportefeuille

 

Op basis van de volle orderportefeuilles denkt Euromap dit jaar een stijging van de omzet van twee procent te kunnen realiseren.  De uitzonderlijk lange fase van ‘booming business' heeft ook een schaduwzijde: de levertijden van de machinebouwers en de toeleveranciers zijn extreem lang, bovendien hebben de ondernemingen grote problemen met het vinden van de juiste vakmensen.  Het is om deze reden dat een afkoeling van de conjunctuur steeds waarschijnlijker wordt. Zie hier in pdf de Economische situatie volgens Euromap.

 

Chinezen

 

De productie van kunststof- en rubbermachines wereldwijd steeg met ruim vier procent.  Met name de Chinese concurrentie werd sterker. In 2017 produceerden zij machines en systemen ter waarde van dik elf miljard euro, dit is 1,8 keer zoveel als de omzet in 2009.

 

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2019, AJ Solutions Zandhoven (B)

AJ Solutions Open House

Open Huis met live demo's van randapparatuur en expertpresentaties

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

Meer agendapunten »