KunststofenRubber.nl

Dag van de Chemie trekt 20.000 bezoekers

09 oktober 2018 om 16:00 uur - GELEEN

Net als bij de voorgaande editie in 2015 wisten tijdens de Dag van de Chemie op 6 oktober twintigduizend mensen de weg te vinden naar een van de 69 chemie-deelnemers. Het ging om over 23 locaties door heel Nederland.


Chemie Park Delfzijl was een van de locaties waar chemiebedrijven hun deuren openden voor het publiek om te laten zien hoe de chemie bijdraagt aan producten die het leven beter, gemakkelijker en gezonder maken. Bij poort 3 stond een grote tent waar onder meer de AkzoNobel-bedrijven (MEB, MCA, Zout, Delesto en joint venture Delamine), Teijin Aramid, BioMCN en Lubrizol zich presenteerden. Kinderen konden er proefjes doen en er waren rondleidingen per bus over het park.

 

Chemelot 

 

Chemelot in Geleen trok zo'n tweeënhalfduizend bezoekers. Er was een tour langs de fabrieken en in de speciale kids-bus werd het Chemelot-verhaal op een toegankelijke manier verteld. Tijdens de masterclass ‘Wereld van Geuren' van Tanja Deurloo, chemicus en parfum designer, kwam de rol van geur in het dagelijks leven en de relatie met chemie aan bod.

Deelnemer Niacet in Tiel trok bijna achthonderd bezoekers. Niacet maakt verschillende zouten die bijdragen aan voedselveiligheid.
Huntsman Holland in Rotterdam trok ruim zevenhonderd bezoekers. Hier konden kinderen slijm en stuiterballen maken en konden bezoekers zien welke eindproducten met de halffabricaten zoal worden gemaakt.

 

Carrière

 

Carbogen Amcis in Veenendaal was een van de bedrijven die bezocht werden door VNCI-voorzitter Bernard Wientjes, die ook Corbion en BASF De Meern aandeed. Bezoekers konden in Veenendaal proefjes doen in het laboratorium en rondleidingen volgen in de productiefaciliteiten. Ook was er een escape room en kon de mensen abseilen.  Zoals bij veel deelnemende bedrijven was ook hier informatie beschikbaar over hoe je een carrière in de chemie kunt beginnen. Met deze landelijke open dag hoopt de vereniging Nederlandse chemische industrie (VNCI) het jonge publiek enthousiast te maken voor een  toekomst in de chemie.

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »