KunststofenRubber.nl

Overeenkomst Sabic en Plastic Energy voor chemische recycling

05 december 2018 om 10:07 uur - SITTARD

Sabic en Plastic Energy ondertekenden een 'memorandum of understanding' voor de samenwerking op het gebied van chemische recycling

Sabic is het eerste petrochemische bedrijf dat een investeringsproject implementeert dat vuil en gemengd plastic afval via chemische recycling terugbrengt naar de oorspronkelijke polymeer. Chemiebedrijf Sabic heeft daartoe een memorandum van overeenstemming ondertekend met Plastic Energy in Londen, pionier in chemische recycling van kunststof afval.


Sabic en Plastic Energy zijn van plan de eerste commerciële fabriek in Nederland te bouwen voor de productie van ‘Tacoil', een gepatenteerd product van Plastic Energy dat wordt geproduceerd door de recycling van gemengd plastic afval van lage kwaliteit. Dit materiaal wordt anders verbrand of gestort.  De fabriek zal naar verwachting in 2021 op commerciële basis produceren en is een mijlpaal voor Sabic in het licht van de circulaire economie en de duurbaarheidsdoelen van de onderneming.  

 

Stoomkrakers

 

Frank Kuijpers, manager Corporate Sustainability bij Sabic: "We zijn trots het eerste petrochemische bedrijf te zijn dat een project implementeert voor chemische recycling van moeilijk plastic afval om dit  om te zetten in grondstof voor stoomkrakers."  Met het project wil Sabic geavanceerde chemische recyclingprocessen opschalen en kunststoffen terugbrengen naar hun oorspronkelijke polymeer.

Directeur Carlos Monreal van Plastic Energy:  "We hebben al twee industriële faciliteiten in Spanje operationeel die volcontinu draaien. En we hebben een technisch team dat tien jaar ervaring heeft met de ontwikkeling van chemische recycling."

 

Zuurstofvrij 

 

Plastic Energy heeft een thermochemische conversietechniek vercommercialiseerd waarmee vervuild plastic afval wordt verwerkt dat met conventionele processen nauwelijks tot bruikbare grondstof is te recyclen. Kunststoffen worden in een zuurstofvrije omgeving gesmolten en afgebroken tot synthetische oliën. Die oliën worden geraffineerd en opgewaardeerd tot grondstof voor traditioneel petrochemisch gebruik.    

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2019, AJ Solutions Zandhoven (B)

AJ Solutions Open House

Open Huis met live demo's van randapparatuur en expertpresentaties

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

Meer agendapunten »