KunststofenRubber.nl

Nieuwe cng-tank voor trucks van Sika-composiet

13 februari 2019 om 12:57 uur

Op de vakbeurs JEC World 2019 in Parijs zal Sika Advanced Resins een Ullit 200-250 bar aardgastank voor trucks presenteren die uit een nieuw composiet is gemaakt.

Het epoxysysteem is ontworpen door Sika Advanced Resins. De Ullit-tank bevat 320 liter en is van hetzelfde formaat als de standaard dieseltank. "Sika Advanced Resins heeft een speciale hars ontwikkeld voor onze nieuwe reeks hogedruktanks. De high-performance hars kan tegemoet komen aan alle beperkingen die het ontwerp heeft, ook voor onze hogedruktanks voor waterstof  die tot 700 bar gaan", aldus directeur Claude Hembert. Sika Advanced Resins heeft zijn ervaring gebruikt om een op maat gemaakte hars te ontwikkelen die de steeds wisselende drukbelastingen kan weerstaan.

De tanks worden uit filament gewikkelde en in combinatie met de koolstofvezel  levert de hars de gewenste mechanische weerstand op voor verschillende vormen, inclusief voor aardgastanks voor voertuigen. "De cng-tank is op dezelfde plek als de dieseltank geplaatst en voorkomt dat de auto moet worden omgebouwd. Het lichte composiet verlaagt de massa van de truck. 

 

Te zien op JEC World 2019

 

Focus op ...

Agenda

7 mei 2019, Messehallen A2 Forum in Rheda-Wiedenbrück

KUTENO Kunststofftechnik Nord

Kunststoffenbeurs voor Noord-Duitsland

28 mei 2019, World Hotel Wings Rotterdam

Waste2Materials

Eerste editie van congres over afvalplasticprobleem met 150 directeuren en managers.

6 juni 2019, Mikrocentrum Veldhoven

GOM Knowledge Day Veldhoven

GOM zet internationale standaarden in optische 3D-metrologie en op de Plastic Knowledge Day 2019 brengt...

Meer agendapunten »