KunststofenRubber.nl

Nieuwe cng-tank voor trucks van Sika-composiet

13 februari 2019 om 12:57 uur

Op de vakbeurs JEC World 2019 in Parijs zal Sika Advanced Resins een Ullit 200-250 bar aardgastank voor trucks presenteren die uit een nieuw composiet is gemaakt.

Het epoxysysteem is ontworpen door Sika Advanced Resins. De Ullit-tank bevat 320 liter en is van hetzelfde formaat als de standaard dieseltank. "Sika Advanced Resins heeft een speciale hars ontwikkeld voor onze nieuwe reeks hogedruktanks. De high-performance hars kan tegemoet komen aan alle beperkingen die het ontwerp heeft, ook voor onze hogedruktanks voor waterstof  die tot 700 bar gaan", aldus directeur Claude Hembert. Sika Advanced Resins heeft zijn ervaring gebruikt om een op maat gemaakte hars te ontwikkelen die de steeds wisselende drukbelastingen kan weerstaan.

De tanks worden uit filament gewikkelde en in combinatie met de koolstofvezel  levert de hars de gewenste mechanische weerstand op voor verschillende vormen, inclusief voor aardgastanks voor voertuigen. "De cng-tank is op dezelfde plek als de dieseltank geplaatst en voorkomt dat de auto moet worden omgebouwd. Het lichte composiet verlaagt de massa van de truck. 

 

Te zien op JEC World 2019

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »