KunststofenRubber.nl

Volwassenheid AM-industrie centraal tijdens RapidPro 2019

18 maart 2019 om 14:38 uur - VELDHOVEN

Op 13 en 14 maart 2019 organiseerde Mikrocentrum de 9e editie van vakbeurs RapidPro in Koningshof in Veldhoven. Er zijn 2.200 bezoekers geregistreerd en tachtig exposanten.


De ontwikkelingen binnen de Digital en Additive Manufacturing gaan rap en de vraag binnen de industrie is veranderd. Waar tot voor kort de maakindustrie zich nog bezighield met de vraag wat AM precies was, speelt concrete toepassing, het oplossen van problemen en ROI inmiddels een steeds grotere rol. Behalve mogelijkheden zijn er ook uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van business development, (nieuwe) materialen, hard- en software integratie, kwaliteit en juridische aspecten. RapidPro besteedde zowel op de beursvloer, in het congresprogramma (42 presentaties) als tijdens de nieuw toegevoegde Ask-A-Pro en Meet & Match-sessies dan ook uitvoerig aandacht aan deze onderwerpen.

 

"Digital Manufacturing heeft het afgelopen jaar een grote stap gezet in de volwassenwording. Op RapidPro werd duidelijk dat zowel leveranciers als klanten klaar zijn voor concrete implementaties van oplossingen op diverse gebieden, van 3D-scannen, reversed engineering en prototyping tot serieproductie met AM. Het delen van successen in deze is essentieel en RapidPro zal daar, in samenwerking met partners zoals Flam3D en 3DPrintmagazine, in komende edities een steentje aan blijven bijdragen" meldt eventmanager Tom Wessels van RapidPro.

 

Voor de industrie valt veel te winnen. Dit werd ook duidelijk in het congresprogramma. Zo gaf Güngör Kara (EOS GmbH) aan 3D-printen te zien als nadrukkelijk onderdeel van digitalisering van de maakindustrie met nieuwe verdienmodellen als gevolg. Bovendien groeit het aantal toepassingen. Zo nam Berry Hendriks (CyBe Construction) het publiek mee in de wereld van 3D-betonprinten en vertelde professor Ian Gibson (Fraunhofer Project Center) over de progressie met Metal AM.
Arlette van der Veer van KLM bracht de mogelijkheden naar de praktijk met haar lezing over hoe zij 3D-design engineering realiseren op de afdeling Engineering en Maintenance.

 

De tiende editie staat gepland op 4 en 5 maart 2020. www.rapidpro.nl  

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

4 juli 2024, Amsterdam

Symposium – Circulaire Bioplastics

Over de mogelijkheden van bioplastics voor verpakkingen en de uitdagingen die erbij komen kijken.

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »