KunststofenRubber.nl

Conferentie IKV Aken: verwerken organische en silicone rubbers

22 mei 2019 om 11:17 uur - AKEN

De IKV-conferentie wordt georganiseerd door het Duitse instituut voor kunststofverwerking (IKV) op de RWTH Aken Universiteit op 25 en 26 juni en behandelt de verwerking van organische rubbers en silicone rubbers.


Deze twee onderwerpen komen aan bod in parallelle sessies. Er zijn twee presentatoren die de deelnemers door het evenement zullen leiden: Gerard Nijman van  KrausMaffei Berstorff doet het organische rubber en Oliver Franssen (Momentive Performance Materials) doet de silicone rubbers.

 

Elf experts 

 

Elke sessie bestaat uit elf presentaties van experts uit de industrie en van IKV die over de laatste ontwikkelingen in de praktijk en in research praten. Het gaat over toekomstige technologieën, materiaalgedrag, verwerking en simulatie. Bovendien zijn er zeven plenaire bijdragen van partijen uit de industrie die extra impulsen zullen geven aan het rubbersegment. Een bezoek aan pilot plants van IKV voor extrusie en rubbertechnologie en de laboratoria plus een tour binnen het Centre for Plastics Analysis and Testing completeert de presentaties.

Voor de plenaire acties boekte men sprekers van de volgende bedrijven: Adamos, Arlanxeo Netherlands, ContiTech, Dr. Gupta Verlag, Engel Austria, HF Mixing Group and TA Instruments.
Voor de sessies over organisch rubber: Arlanxeo Deutschland, Freudenberg Sealing Technologies, Hexpol, KraussMaffei Berstorff, Lanxess, MDC Engineering, OR.P. Stampi and simcon kunststofftechnische Software.

Voor het silicone rubber: Aptiv Services, Dow Silicones, Dräger Medical, Elmet Elastomere, Momentive Performance Materials, Nexus Elastomer Systems, Rado Gummi, R.E.T., Sigma Engineering and Sterne SAS.

 

IKV wetenschappers  

 

De wetenschappers van IKV praten over het lopende onderzoek van rubbertechnologie met de focus op: invloed van compounds op de procesparameters en rubbereigenschappen, digitalisering in het continuvulkanisatieproces, materiaalmodellen in relatie tot het gedrag van TPE en  modelkalibratie van het schroefontwerp in een extruder voor silicone rubber.  

 

IKV organiseert deze conferentie elke twee jaar.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

26 juni 2019, Londen

European Carbon Black Summit 2019

Eerste conferentie van organisator ACI over de problematiek van carbon black.

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

Meer agendapunten »