KunststofenRubber.nl

Opstart PPE-fabriek van Sabic in Bergen op Zoom

11 juli 2019 om 13:06 uur - BERGEN OP ZOOM

Het team voor de nieuwe PPE-fabriek (polyfenyleenether) van Sabic in Bergen op Zoom is bijna compleet. Na een lokale en regionale wervingsactie zijn 49 van de 59 arbeidsplaatsen ingevuld, zo meldt de onderneming.


In de loop van 2020 wordt alles getest en in bedrijf genomen met als doel de fabriek op een veilige manier te laten werken en PPE-poeder van de juiste kwaliteit te leveren. Er wordt nauw samengewerkt met een aantal regionale en lokale partijen om de noodzakelijke werkzaamheden te verrichten. De operationele groep bestaat uit de huidige Sabic-medewerkers met PPE-ervaring, uit proces-operators die net klaar zijn met hun opleiding en uit ervaren chemische operators.

 

Mid-career operators

 

Er is nog een aantal functies in te vullen. Sabic zoekt nog specifiek aar mid-career chemische operators. Dit zijn mensen die al een ruime ervaring van minimaal vijf jaar in de chemische industrie hebben en die de kans willen grijpen om een nieuwe chemische fabriek in bedrijf te nemen en daarna mee te werken aan de toekomst van Sabic in Bergen op Zoom.  Bovendien zijn er enkele vacatures in onderhoud, planning, logistiek en kwaliteitscontrole. Directeur Dieter Hollmann van Sabic Bergen op Zoom: "Dit is een unieke kans voor iemand die al ervaring heeft. In de chemische industrie is het opstarten van een nieuwe fabriek het mooiste wat je professioneel kunt meemaken. Sabic biedt een aantrekkelijk en competitief arbeidsvoorwaardenpakket, ook voor medewerkers die al elders in de chemische industrie werken. Bovendien bieden we een aantrekkelijk carrièreperspectief zowel in het vakgebied van chemisch operator als in doorgroei naar andere functies." Hollmann zegt positief verrast te zijn over het aantal geïnteresseerden: "Tot nu toe hebben ruim vierhonderd sollicitanten belangstelling in Sabic getoond. Hierdoor zijn we in staat geweest om de PPE-vacatures te vullen maar ook verschillende sollicitanten een andere passende functie te bieden."

 

Kennisoverdracht 

 

Sabic blijft ook na de PPE-herstart op zoek naar operators, technicians, engineers en nog veel andere functies. "Door nu mensen aan te nemen en op te leiden, kunnen we een goede kennisoverdracht garanderen op het moment dat medewerkers met pensioen gaan", aldus Hollmann.  "We merken dat we een aantrekkelijke werkgever zijn en dat willen we ook blijven."

 

 

Focus op ...

Agenda

13 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechniek

Kennis maken met de verschillende rubbersoorten, hun eigenschappen. grondstoffen, verwerkingstechnieken...

20 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechnologie

22 januari 2020, Brussel

Future of Polyolefins Summit

Meer agendapunten »