KunststofenRubber.nl

Green PAC iLab wint Award voor Ondernemerschapsbevordering

02 juli 2019 om 14:00 uur - ZWOLLE

Green PAC iLab in Zwolle won de Nederlandse finale in de voorrondes van de Europese Award voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) 2019.


Business Developer Bastian Coes ziet deze prijs als een landelijke erkenning en waardering voor het harde werk als startup-community. "Bovendien biedt het nieuwe kansen en legitimeert de prijs de activiteiten die we gezamenlijk met onze stakeholders en partners in de afgelopen jaren in gang hebben gezet." Vijf jaar geleden werd Green PAC iLab opgericht in Zwolle. De initiatiefnemers Hogeschool Windesheim en en Hogeschool NHL Stenden wilden een omgeving creëren waar kennis en ondernemerschap op het gebied van kunststoffen elkaar ontmoeten en versterken, een omgeving waar ideeën leiden tot innovaties en innovaties tot nieuwe producten met de nadruk op duurzaamheid en circulair. Een plek waar startende ondernemers technisch en kennisintensief worden begeleid in hun weg naar ondernemerschap binnen de kunststofsector. Inmiddels heeft het iLab veertig ondernemers ondersteund en indirect voor 52 arbeidsplaatsen gezorgd. Coes: "Dat was voor ons grotendeels de reden om ons dit jaar op te geven voor de EEPA."

 

Green PAC iLab

 

Serieuze kanshebber


 

Na de inzending kreeg het iLab al snel bericht dat het samen met zeven andere initiatieven was geselecteerd als één van de serieuze kanshebbers voor de landelijke prijs. Een eerste selectie volgde en ook hier kwam het iLab doorheen. Vijf initiatieven bleven over. Coes: "En dan wordt het spannend. Onze community viel landelijk op en er waren vier initiatieven waar we tegen moesten pitchen voor een driekoppige vakjury." Een half uur na de pitches kwam de jury met de uitslag. Het iLab had samen met nog een ander initiatief gewonnen. De jury gaf in de onderbouwing aan vooral onder de indruk te zijn van de manier waarop Green PAC iLab startende ondernemers ondersteunt en begeleidt. Juist in de wisselwerking met het lectoraat Kunststoftechnologie van Windesheim en het lectoraat Duurzame Kunststoffen van NHL Stenden. Bastian Coes: "Dat klopt. Onze werkwijze zorgt ervoor dat we als startup-community succesvol bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie ondernemers. Een generatie voor wie duurzaamheid en de circulaire economie belangrijk is. Dat de jury dit erkent en bevestigt, is natuurlijk prachtig."

 

Helsinki

 

Met deze landelijke prijs is het iLab er nog niet. De volgende stap is nu om samen met het andere winnende initiatief Move2Social als Nederlandse afgevaardigden te strijden voor de hoofdprijs in Helsinki op 27 november.

 

Focus op ...

Agenda

13 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechniek

Kennis maken met de verschillende rubbersoorten, hun eigenschappen. grondstoffen, verwerkingstechnieken...

20 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechnologie

22 januari 2020, Brussel

Future of Polyolefins Summit

Meer agendapunten »