KunststofenRubber.nl

Woekerend fonteinkruid wordt vezel voor kunststof composiet

25 juli 2019 om 10:27 uur - ZAANDAM

Woekerend fonteinkruid levert enorme hoeveelheden maaisel op. Door het in te zetten als vezel voor kunststof composiet is er een bestemming voor gevonden.


De goede kwaliteit en de helderheid van het water in de randmeren zorgen voor een uitbundige groei van waterplanten zoals met name het fonteinkruid. Meren worden gemaaid om de waterwegen vrij te houden. Inmiddels wordt het maaisel gebruikt als vezel in een kunststof composiet.

 

Lisan Kox van Marina Muiderzand en directeur Bas Durieux van Seijsener bekeken samen de mogelijkheden en dit resulteerde in de ontwikkeling van een composiet bagagewagen waarin de vezels van de waterplanten worden verwerkt. De planten worden geoogst en tot vezels gemalen en deze worden vervolgens verwerkt in het kunststof van de bagagewagens.  De bagagewagen is momenteel in productie en zal op de Hiswa te Water van 4-8 september  door Seijsener worden gepresenteerd. 

 

Seijsener zegt in de Benelux marktleider te zijn op het gebied van technische infrastructuur ten behoeve van de recreatie. Sinds 1963 worden technische installaties in eigen bedrijf ontwikkeld en geproduceerd voor campings, bungalowparken, jachthavens, binnenvaart en gemeenten- en overheidsinstanties.

 

 

Focus op ...

Agenda

13 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechniek

Kennis maken met de verschillende rubbersoorten, hun eigenschappen. grondstoffen, verwerkingstechnieken...

20 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechnologie

22 januari 2020, Brussel

Future of Polyolefins Summit

Meer agendapunten »