KunststofenRubber.nl

Woekerend fonteinkruid wordt vezel voor kunststof composiet

25 juli 2019 om 10:27 uur - ZAANDAM

Woekerend fonteinkruid levert enorme hoeveelheden maaisel op. Door het in te zetten als vezel voor kunststof composiet is er een bestemming voor gevonden.


De goede kwaliteit en de helderheid van het water in de randmeren zorgen voor een uitbundige groei van waterplanten zoals met name het fonteinkruid. Meren worden gemaaid om de waterwegen vrij te houden. Inmiddels wordt het maaisel gebruikt als vezel in een kunststof composiet.

 

Lisan Kox van Marina Muiderzand en directeur Bas Durieux van Seijsener bekeken samen de mogelijkheden en dit resulteerde in de ontwikkeling van een composiet bagagewagen waarin de vezels van de waterplanten worden verwerkt. De planten worden geoogst en tot vezels gemalen en deze worden vervolgens verwerkt in het kunststof van de bagagewagens.  De bagagewagen is momenteel in productie en zal op de Hiswa te Water van 4-8 september  door Seijsener worden gepresenteerd. 

 

Seijsener zegt in de Benelux marktleider te zijn op het gebied van technische infrastructuur ten behoeve van de recreatie. Sinds 1963 worden technische installaties in eigen bedrijf ontwikkeld en geproduceerd voor campings, bungalowparken, jachthavens, binnenvaart en gemeenten- en overheidsinstanties.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »