KunststofenRubber.nl

Avery Dennison wordt lid van Ellen MacArthur CE 100

02 augustus 2019 om 10:50 uur - GLENDALE (VS)

Avery Dennison zegt door zijn schaalgrootte en positie in de keten een belangrijke verantwoordelijkheid te hebben

De Amerikaanse fabrikant van label- en verpakkingmaterialen Avery Dennison Corporation heeft zich gevoegd bij het netwerk Circular Economy 100 van de Ellen MacArthur stichting. De onderneming ziet dit lidmaatschap als ondersteuning voor de wereldwijde transitie naar de circulaire economie.


Avery Dennison Corporation heeft zijn hoofdkantoor in Glendale in California. Het bedrijf heeft dertig duizend mensen in dienst in vijftig landen en zette in 2018 ruim 7,2 miljard dollar om.  "Onze schaalgrootte en positie in de toeleveringsketen geeft ons de bijzondere verantwoordelijkheid om met doortastendheid te handelen op de belangrijkste principes van de circulaire economie:  het uit-designen van afval en vervuiling, in gebruik houden van producten en materialen  en natuurlijke systemen laten herleven", zegt Deon Stander, chef van sustainability bij Avery Dennison. "Na tachtig jaar wereldwijd leiderschap in de productie hebben wij geleerd  wat et belang is van het heruitvinden en verbeteren van de materialen en de producten die wij maken en hoe wij die maken."
Avery Dennisons circulaire praktijk omvat onder meer het uitvinden van materialen die de recyclebaarheid van consumentengoederen verbeteren, het vergroten het aandeel recyclaat in de producten en het bouwen aan een wereldwijd systeem voor recycling van gebruikte labels en verpakkingsmaterialen.

 

Ellen MacArthur

 

The Ellen MacArthur Foundation is opgericht in 2010 met de doelstelling de transitie naar de circulaire economie te versnellen. De stichting heeft zich ontwikkeld als een  ‘gedachtenleider' en heeft de circulaire economie op de agenda gekregen van beslissers op de hele wereld.  Het werk focust op enkele sleutelgebieden:  inzicht en analyse, business, instituten, regeringen en steden,  systemische initiatieven, circular design, leren en communicatie.

 

www.averydennison.com.

www. ellenmacarthurfoundation.org

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »