KunststofenRubber.nl

Moulding Industries neemt CKV Plastics en Metron over

13 augustus 2019 om 09:41 uur - AMSTERDAM

Als onderdeel van een eerder gestarte buy-and-buildstrategie heeft ondernemer Paul Harkema van investeerder Moulding Industries binnen de spuitgietindustrie de bedrijven CKV Plastics in Sprundel en Metron in Amsterdam overgenomen.


Moulding Industries heeft met de overname een gecombineerde omzet van enkele tientallen miljoenen euro's en ruim honderdvijftig personeelsleden. Moulding Industries heeft in de twee overgenomen bedrijven een volledig belang verworven, waardoor de interne verschuiving van capaciteit en opdrachten eenvoudig te realiseren is. Moulding Industries meldt door deze overnames zijn positie te versterken in verschillende sectoren waaronder de automobielindustrie, de (tuin-) bouw, de verlichtingsindustrie, de olie- en gasindustrie, de meubelindustrie en verpakkingsindustrie.

 

https://www.ckvplastics.nl/

https://www.metron.nl/nl 

 

Achterkant integreren

 

Huub Verbeeten is overnamespecialist bij Marktlink en acquisitie-adviseur van Paul Harkema: "We hebben Moulding Industries nu voor de vierde keer begeleidt bij een overname in de kunststofsector. De overnames zijn onderdeel van een buy-and-buildstrategie die we eerder samen met Moulding Industries hebben uitgestippeld. Het vertrouwen en de visie van Harkema in deze kunststofsector laat zien dat er veel mogelijkheden zijn voor consolidatie. De bedrijven zullen aan de achterkant worden geïntegreerd zodat er synergievoordelen ontstaan, terwijl de bedrijven afzonderlijk blijven opereren. In de toekomst zien wij met Marktlink nog meer kansen voor overnames in deze sector.

 

Opvolging

 

Eerder acquireerde Moulding Industries al Packpower en Bema. Dankzij de overname van Bema in 2018 verwierf Moulding Industries een groot aandeel in de verfmarkt met klanten zoals Axalta en AkzoNobel. Bema heeft twee volledig geoutilleerde fabrieken: een in Zierikzee en (sinds 2004) een fabriek in Bosnië. Door de overname van Packpower in 2016 is de productie van kwalitatief hoogwaardige kunststofverpakkingen met blow moulding  aangetrokken. De overnames passen in de strategie van Harkema om meerdere bedrijven in deze branche samen te brengen. "Ik focus mij op de kunststof producerende industrie omdat ik daar veel synergievoordelen zie met mijn huidige bedrijven. Het is ook een stabiele markt waarin veel degelijke bedrijven bestaan die een opvolgingsprobleem hebben.  Ik kan hiervoor een goede oplossing bieden."

 

Lees ook: Plastics2Fuel: schone diesel uit Noordzee-zwerfplastic  

 

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »