KunststofenRubber.nl

Kunststoffen beurs: automatisering en cobots in de kunststof

16 september 2019 om 12:23 uur - VELDHOVEN

De Nederlandse kunststofindustrie heeft een sterke behoefte aan flexibele en slimme automatisering om ook in de toekomst rendabel en levensvatbaar te blijven. Aart Schoonderbeek van Green PAC belicht de actuele stand van zaken in de kunststofindustrie.


Deze automatisering moet flexibel zijn om de kleine series en enkelstuksfabricage aan te kunnen. In combinatie met het toenemende tekort aan technische vakmensen, zijn veel bedrijven op zoek naar automatiseringsoplossingen. Op diverse plekken in de (kunststof)industrie worden cobots al ingezet. Wat kan er allemaal al en hoe krijgen we antwoord op de vraag waar nieuwe mogelijkheden en kansen liggen?

 

Dr. ir. Aart Schoonderbeek is, na het behalen van zijn MTS- en HTS-diploma, afgestudeerd aan de Universiteit Twente binnen de vakgroep Werktuigbouwkundige Automatisering. Daarna heeft hij  een promotieonderzoek betreffende materiaalbewerking met lasers aan de Universiteit Twente uitgevoerd. Tot 2011 heeft hij zich bij het Laser Zentrum Hannover in nauwe samenwerking met het Duitse bedrijfsleven bezig gehouden met  toegepast onderzoek rondom het ontwikkelen van diverse industriële productieprocessen waarin de laser een hoofdrol vervult. Daarna heeft hij zich bij Hogeschool Windesheim in Zwolle voornamelijk bezig gehouden met het thema Industriële Automatisering & Robotica, momenteel als kwartiermaker voor een lectoraat op dit gebied.

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »