KunststofenRubber.nl

3M toont 3D-printen met PTFE op formnext

14 oktober 2019 om 11:27 uur - Delft

Dankzij technologie van 3M kunnen volledig gefluoreerde polymeren zoals polytetrafluorethyleen (PTFE) voor het eerst worden verwerkt met 3D-printers. (Foto: 3M)

Sneller prototypes ontwikkelen, complexe geometrieën realiseren en grotere ontwerpvrijheid creëren: 3D-printen met 3M Dyneon Fluorpolymeren biedt nieuwe perspectieven voor de productie van additieven. Op de vakbeurs formnext (Frankfurt am Main, 19 tot 22 november 2019) presenteert het bedrijf verdere ontwikkelingen van de procedure en nuttige ontwerprichtlijnen.


Dankzij technologie van 3M kunnen volledig gefluoreerde polymeren zoals polytetrafluorethyleen (PTFE) voor het eerst worden verwerkt met 3D-printers. Bezoekers kunnen aan de stand van het bedrijf kennismaken met de voordelen. De procedure maakt bijvoorbeeld de productie van complexe, geminiaturiseerde bouwelementen en de integratie van verschillende functies mogelijk.

Productiestart voor prototypes en kleine series

Met de informatieve ontwerprichtlijnen, die op formnext voor het eerst worden voorgesteld, biedt 3M de gebruikers in de sector additive manufacturing concrete richtlijnen en ondersteuning. Zoals het bedrijf verder aankondigt, is de technologie klaar voor productie. Binnen de parameters van de ontwerprichtlijnen kunnen prototypes en kleine series reeds worden gerealiseerd.

De 3M-stand op formnext 2019 bevindt zich in hal 11.0, stand C61.

 

Focus op ...

Agenda

31 maart 2020, Utrecht

[UITGESTELD] Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux en vindt op 31 maart, 1...

7 april 2020, Emmen

[UITGESTELD] Sustainable plastics & materials expo 2020

On 7 and 8 April 2020 the North of the Netherlands will organise the first Chemport Sustainable Plastics...

16 april 2020, Brussel, België

[UITGESTELD] PET Monomer Recycling Forum

In 2019, Petcore Europe launched the PET Monomer Recycling Special Industry Group - with initial...

Meer agendapunten »