KunststofenRubber.nl

Black Bear Carbon kondigt nieuwe rCB-fabriek aan in haven Rotterdam

19 november 2019 om 11:49 uur

Black Bear Carbon heeft aangekondigd dat het zijn volgende Tire-to-Carbon-Black-Upcycling-Plant in de haven van Rotterdam wil ontwikkelen. (Foto: Black Bear Carbon)

Black Bear Carbon heeft aangekondigd dat het zijn volgende Tire-to-Carbon-Black-Upcycling-Plant in de haven van Rotterdam wil ontwikkelen. De afgelopen maanden heeft Black Bear Carbon, het toonaangevende bedrijf in het terugwinnen van hoge kwaliteit carbon black (rCB) van autobanden, meerdere locaties in Nederland verkend voor een nieuwe bandencarbonisatie-installatie.


Deze fabriek zal granulaat van afgedankte banden ontbinden in roet, pyrolyse-olie en -gas. Na een uitgebreid proces van evaluatie en zorgvuldige afweging gaat de voorkeur van Black Bear Carbon voor de ontwikkeling van de volgende fabriek naar de Rotterdamse haven.

'De haven van Rotterdam toont veel interesse om onze volgende fabriek te faciliteren en heeft een aanzienlijk potentieel voor optimalisatie en synergie van onze technologie binnen het Rotterdamse industriële complex', aldus Silvio Ghyoot, CEO van Black Bear Carbon.

De komende weken zullen Black Bear Carbon en het Havenbedrijf Rotterdam de technische en financiële details van de samenwerking en de oprichting van het project opnieuw bekijken, met het oog op de bevestiging van hun samenwerking begin december en de tijdige realisatie van het project 'Recovered Carbon Black Nederland' in Rotterdam.

 

 

Focus op ...

Agenda

13 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechniek

Kennis maken met de verschillende rubbersoorten, hun eigenschappen. grondstoffen, verwerkingstechnieken...

20 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechnologie

22 januari 2020, Brussel

Future of Polyolefins Summit

Meer agendapunten »