KunststofenRubber.nl

ReCharge-band vervangt zelf versleten oppervlakken (video)

16 maart 2020 om 15:01 uur

Goodyear heeft een nieuwe band geïntroduceerd, waarmee banden wisselen verleden tijd is. De ReCharge-band hoeft in theorie nooit te worden vervangen, omdat versleten oppervlakken van binnenuit worden vervangen.


'Goodyear wil met deze band nog beter inspelen op de specifieke rijbehoeften van de consument', zegt Mike Rytokoski, Vice-President en Chief Marketing Officer van Goodyear Europe. 'We hebben dan ook een toekomstgericht product ontwikkeld voor praktische elektrische vervoersoplossingen op maat van de gebruiker.'

Het reCharge-concept heeft een aantal innovatieve functies die zijn opgebouwd rond drie pijlers:
  • Gepersonaliseerd
    De kern van het reCharge-concept is de herlaadbare en biologisch afbreekbare samenstelling van het loopvlak, dat kan worden vernieuwd met aparte capsules. Banden vervangen wordt zo een stuk eenvoudiger. De capsules zijn gevuld met een speciaal ontwikkelde vloeistof. Dankzij deze capsules kan het loopvlak zichzelf herstellen. Na verloop van tijd past de band zich aan aan de weersomstandigheden, de staat van het wegdek of gewoon aan de individuele rijvoorkeuren. Met behulp van artificiële intelligentie creërt  Goodyear een profiel van de automobilist en passen zij de vloeistof aan op basis van dat profiel. Iedere klant krijgt een vloeistof met een samenstelling die het best bij hem of haar past.
  • Duurzaam
    Het loopvlak zelf is gemaakt van biologisch materiaal en versterkt met vezels geïnspireerd op een van de sterkste natuurlijke materialen ter wereld: spinzijde. Dat maakt de band extreem duurzaam en 100% biologisch afbreekbaar.
  • Gebruiksvriendelijk
    Dankzij de herlaadbare capsules wordt banden vervangen een fluitje van een cent. Bovendien wordt het loopvlak ondersteund door het lichte niet-pneumatische frame en de smalle, hoge vorm. Deze smalle, stevige constructie vraagt weinig onderhoud. Het is niet langer nodig om regelmatig de bandendruk te controleren. Ook autopech door een lekke band is verleden tijd.

Het principe

ReCharge banden extruderen een high-tech samenstelling van hernieuwbare materialen, waaronder paardenbloemrubber en synthetische spinzijde. Dit mengsel wordt via een reeks fijne buizen naar het oppervlakte van de band gevoerd, waar het droogt en uithardt tot nieuw functioneel loopvlak.

 

Focus op ...

Agenda

7 april 2020, Emmen

[UITGESTELD] Sustainable plastics & materials expo 2020

On 7 and 8 April 2020 the North of the Netherlands will organise the first Chemport Sustainable Plastics...

16 april 2020, Brussel, België

[UITGESTELD] PET Monomer Recycling Forum

In 2019, Petcore Europe launched the PET Monomer Recycling Special Industry Group - with initial...

21 april 2020, Geleen

[UITGESTELD] 3D Printing Materials Conference

3D Printing Materials Conference is a platform and information interface enabling an exchange of...

Meer agendapunten »