KunststofenRubber.nl

Herbruikbaar mondmasker van siliconenrubber

27 juli 2020 om 15:54 uur

Foto: James D Byrne, Adam J Wentworth, Peter R Chai, Hen-Wei Huang, Sahab Babaee, Canchen Li, Sarah L Becker, Caitlynn Tov, Seokkee Min and Giovanni Traverso

Onderzoekers van MIT en Brigham and Women's Hospital hebben een nieuw gezichtsmasker ontworpen dat volgens hen net zo effectief viruspartikels kan tegenhouden als N95-maskers. Het herbruikbare masker is gemaakt van soliconenrubber en kan gemakkelijk worden gesteriliseerd.


Dat meldt Scitech Daily. Aangezien het aantal nieuwe Covid-19 gevallen blijft stijgen, is er nog steeds een dringende behoefte aan N95-maskers voor gezondheidswerkers en anderen. Het nieuwe masker is gemaakt van duurzaam siliconenrubber en kan worden vervaardigd met behulp van spuitgieten. Het masker bevat ook een N95-filter, maar er is veel minder N95-materiaal nodig dan een traditioneel N95-masker.

"Een van de belangrijkste dingen die we al vroeg herkenden, was dat we ons echt moesten beperken tot methoden die konden schalen", zegt Giovanni Traverso, een MIT-assistent-professor in de werktuigbouwkunde en een gastro-enteroloog in het Brigham and Women's Hospital. "We wilden ook de herbruikbaarheid van het systeem maximaliseren, en we wilden systemen die op veel verschillende manieren gesteriliseerd konden worden."

Het team werkt nu aan een tweede versie van het masker, gebaseerd op feedback van gezondheidswerkers, en werkt aan de oprichting van een bedrijf om de opgeschaalde productie te ondersteunen.

Meer informatie over het onderzoek is hier te vinden.

 

Focus op ...

Agenda

3 maart 2021, Genève, Zwitserland

European Thermoforming Conference

The European Thermoforming Conference is unique because it is run specifically for the thermoforming...

4 mei 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

19 mei 2021, Hardenberg

Mix Noordoost 2021

Een nieuw platform en een nieuwe vakbeurs van Easyfairs voor de maakindustrie van Noordoost-Nederland...

Meer agendapunten »