KunststofenRubber.nl

Herbruikbaar mondmasker van siliconenrubber

27 juli 2020 om 15:54 uur

Foto: James D Byrne, Adam J Wentworth, Peter R Chai, Hen-Wei Huang, Sahab Babaee, Canchen Li, Sarah L Becker, Caitlynn Tov, Seokkee Min and Giovanni Traverso

Onderzoekers van MIT en Brigham and Women's Hospital hebben een nieuw gezichtsmasker ontworpen dat volgens hen net zo effectief viruspartikels kan tegenhouden als N95-maskers. Het herbruikbare masker is gemaakt van soliconenrubber en kan gemakkelijk worden gesteriliseerd.


Dat meldt Scitech Daily. Aangezien het aantal nieuwe Covid-19 gevallen blijft stijgen, is er nog steeds een dringende behoefte aan N95-maskers voor gezondheidswerkers en anderen. Het nieuwe masker is gemaakt van duurzaam siliconenrubber en kan worden vervaardigd met behulp van spuitgieten. Het masker bevat ook een N95-filter, maar er is veel minder N95-materiaal nodig dan een traditioneel N95-masker.

"Een van de belangrijkste dingen die we al vroeg herkenden, was dat we ons echt moesten beperken tot methoden die konden schalen", zegt Giovanni Traverso, een MIT-assistent-professor in de werktuigbouwkunde en een gastro-enteroloog in het Brigham and Women's Hospital. "We wilden ook de herbruikbaarheid van het systeem maximaliseren, en we wilden systemen die op veel verschillende manieren gesteriliseerd konden worden."

Het team werkt nu aan een tweede versie van het masker, gebaseerd op feedback van gezondheidswerkers, en werkt aan de oprichting van een bedrijf om de opgeschaalde productie te ondersteunen.

Meer informatie over het onderzoek is hier te vinden.

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »