KunststofenRubber.nl

Financiering Ineos Styrolution voor onderzoek naar kunststofrecyclage

23 oktober 2020 om 16:13 uur

Ineos Styrolution gaat een bijdrage leveren aan het onderzoeksproject 'Remove2Reclaim', samen met andere Europese onderzoeksinstituten kan het bedrijf expertise opbouwen op het gebied van recycling door middel van ontbinding. Het project wordt gefinancierd door het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen (VLAIO).


Remove2Reclaim richt zich op recycling van kunststoffen en titaniumdioxide via geavanceerde oplossings- en scheidingstechnieken voor het verwijderen van plastic additieven. Het project focust op de ontwikkeling van innovatieve extractieroutes op basis van oplosmiddelen om additieven, zoals titaandioxide, uit verschillende polymeermatrices te verwijderen en om zowel titaandioxide als polymeren te hergebruiken in nieuwe producten. Gerichte polymeren in het project zijn onder andere polystyreen, HIPS (high impact polystyreen) en ABS (acrylonitril butadieen styreen). Voor Ineos Styrolution vormt deze oplossingsroute een aanvulling op de bestaande mechanische en depolymerisatie-recyclageprojecten, waardoor het inzicht in het brede scala aan beschikbare recyclingtechnologieën voor styreen wordt afgerond.

Onderzoekspartners in het project zijn onder meer de Universiteit Gent, de KU Leuven (Katholieke Universiteit Leuven), VITO (Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek in Mol) en Centexbel (Kortrijk-Gent). Ineos Styrolution wordt één van de vijf industriepartners in dit project.
 

Focus op ...

Agenda

9 december 2020, Online

Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

9 december 2020, Online

Online Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

3 maart 2021, Genève, Zwitserland

European Thermoforming Conference

The European Thermoforming Conference is unique because it is run specifically for the thermoforming...

Meer agendapunten »