KunststofenRubber.nl

Feronyl tekent meerjarencontract binnen Belgisch F-35 programma

08 maart 2021 om 14:50 uur

Het Moeskroense maakbedrijf Feronyl heeft een meerjarencontract afgesloten met vliegtuigbouwer Lockheed Martin voor onderzoek en ontwikkeling van geavanceerde hittebestendige materialen met potentiële toepassingen in straalmotoren en hypersonische toestellen.


Feronyl is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van geavanceerde componenten uit polymeren en composieten. Feronyl is al langer betrokken bij programma's voor lucht- en ruimtevaart en defensie en ontwikkelt en produceert daarnaast ook producten voor de medische sector, de energiesector en andere veeleisende markten.

Dit project is een rechtstreeks gevolg van de verbintenissen in Essential Security Interest die zijn aangegaan via het F-35 programma van Lockheed Martin, dat Belgische bedrijven kansen biedt op industrieel werk.

Bruno Dedecker, CEO van Feronyl vertelt trots dat het contract het sterke partnerschap tussen de Belgische industrie, Lockheed Martin en de Verenigde Staten weerspiegelt. Met het contract wordt het werk van Feronyl in de ruimtevaartindustrie uitgebreid met een uitgebreide lijst van producten, waaronder lichtgewicht motoronderdelen, cockpit-kritische componenten, titanium ingekapselde composieten en sensoren voor ruimtevaarttoepassingen.

Om dit programma uit te voeren, zal het in Moeskroen gevestigde bedrijf investeren in meerdere nieuwe capaciteiten, met de steun van de Belgische federale regering en het Waalse Gewest.
 

Focus op ...

Agenda

20 maart 2024, Den Bosch

Food Contact Materials Seminar

About food contact material regulations, legislation and developments.

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

Meer agendapunten »