KunststofenRubber.nl

Nu eenvoudig recyclaten toe te voegen bij CASTECH™-machines

05 juli 2022 om 11:16 uur

Huntsman heeft een apparaat ontwikkeld dat kan worden gekoppeld aan zijn CASTECH™-machines om tot 25% gerecyclede inhoud (per gewicht) toe te voegen aan warmgegoten polyurethaanelastomeersystemen.


In overeenstemming met de duurzaamheidsambities van zijn klanten, kan Huntsman's nieuwe vulstofdoseersysteem worden vastgeschroefd op bestaande CASTECHTM-machines, waardoor verschillende percentages gerecyclede inhoud kunnen worden toegevoegd aan TECNOTHANE® technische elastomeersystemen.

 

Klanten kunnen kiezen voor vulstoffen van verschillende materialen, waaronder gerecycled rubber, massief PU en TPU en vezels. Recyclaten kunnen ook variëren in dichtheid en grootte, afhankelijk van de vereisten.

 

CASTECHTM-machines worden gebruikt voor het gieten van compacte polyurethaanelastomeren en microcellulaire elastomeerschuimen van alle soorten isocyanaat- en ketenverlengingscombinaties, bedoeld voor zware industriële en logistieke toepassingen, zoals wielen, zwenkwielen en rollen voor mijnbouwapparatuur, magazijnvoertuigen en zelfs achtbaanritten in pretparken.

 

Het opnemen van teruggewonnen vulstoffen in technische elastomeersystemen kan leiden tot ingesloten lucht. Het nieuwe vulstofdoseersysteem is echter ontworpen om het risico op luchtbellen te minimaliseren. Eenmaal gemengd met het systeem, stroomt de gerecyclede inhoud vrij in de mal samen met de rest van het systeem en hecht goed aan de matrix.

 

De add-on voor dosering is compatibel met CASTECHTM-machines die na 2018 zijn geproduceerd.

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »