KunststofenRubber.nl

Sumika specialiseert zich verder in het gieten van grote structurele automobieltoepassingen

26 september 2022 om 12:49 uur

Flex-N-Gate Europe werkte samen met Sumika en produceerde samen 's werelds eerste auto-binnenachterklepbekleding in kort glasvezelversterkt polypropyleen voor de nieuwe DS4-hatchback van Stellantis

Sumika Polymer Compounds en Flex-N-Gate hebben hun expertise gebundeld om 's werelds eerste korte, met glasvezel versterkte polypropyleen (PP) achterklepbekleding te produceren voor de nieuwe DS4-hatchback van Stellantis.


Door de stijgende trend van e-mobiliteit is de behoefte aan lichtgewicht oplossingen toegenomen, aangezien het balanceren van de lading en de asdrukverdeling van het voertuig belangrijk is voor de prestaties en het brandstofverbruik. Batterijaangedreven elektrische voertuigen (BV's) en hybride elektrische voertuigen (HEV's) brengen nieuwe uitdagingen voor autofabrikanten met betrekking tot het balanceren van het gewicht van de kofferbak.

 

De materiaalkeuze om een ​​complex, groot binnengedeelte van de achterklep te vormen voor Stellantis' DS4-hatchback, waardoor metalen inzetstukken en bevestigingen mogelijk zijn, moest een homogene glasvezeldispersie bieden in zeer lange stroomlengtes, uitstekende mechanische prestaties bieden en een Klasse-A oppervlakteafwerking bieden dat omvatte ook de kleur- en UV-specificaties van de OEM.

 

Sumika combineerde een zeer vloeibaar PP van moederbedrijf Sumitomo Chemical en korte glasvezels met lijm- en bindingstechnologie om een THERMOFIL HP-verbinding te ontwikkelen met hogere mechanische eigenschappen dan met lange glasvezel gevulde PP-verbindingen.

 

Sumika's THERMOFIL HP korte glasvezelversterkte PP-compound maakte een gemakkelijke verwerking tijdens injectie mogelijk met minder spuitmonden, een glad oppervlak zonder zichtbare laslijnen en een kortere cyclustijd (tot 5%), waardoor energie werd bespaard. Het onderdeel is volledig recyclebaar aan het einde van de levensduur.

 

Te zien op de K

De binnenste achterklep van de Stellantis DS4 wordt tentoongesteld op de stand van Sumika Polymer Compounds op K2022 in Düsseldorf, Duitsland (19-26 oktober) in hal 7.2 A14.

 

Focus op ...

Agenda

13 december 2023

Webinar Circulariteit in de rubberindustrie

Introductie in de wereld van rubber, rubber recycling en biobased additieven door Enrico Koggel,...

28 februari 2024, Aken (DE)

International Colloquium Plastics Technology

Forum for technical exchange & opportunity to discuss the latest developments & technologies in...

20 maart 2024, Den Bosch

Food Contact Materials Seminar

About food contact material regulations, legislation and developments.

Meer agendapunten »