KunststofenRubber.nl

Sumika specialiseert zich verder in het gieten van grote structurele automobieltoepassingen

26 september 2022 om 12:49 uur

Flex-N-Gate Europe werkte samen met Sumika en produceerde samen 's werelds eerste auto-binnenachterklepbekleding in kort glasvezelversterkt polypropyleen voor de nieuwe DS4-hatchback van Stellantis

Sumika Polymer Compounds en Flex-N-Gate hebben hun expertise gebundeld om 's werelds eerste korte, met glasvezel versterkte polypropyleen (PP) achterklepbekleding te produceren voor de nieuwe DS4-hatchback van Stellantis.


Door de stijgende trend van e-mobiliteit is de behoefte aan lichtgewicht oplossingen toegenomen, aangezien het balanceren van de lading en de asdrukverdeling van het voertuig belangrijk is voor de prestaties en het brandstofverbruik. Batterijaangedreven elektrische voertuigen (BV's) en hybride elektrische voertuigen (HEV's) brengen nieuwe uitdagingen voor autofabrikanten met betrekking tot het balanceren van het gewicht van de kofferbak.

 

De materiaalkeuze om een ​​complex, groot binnengedeelte van de achterklep te vormen voor Stellantis' DS4-hatchback, waardoor metalen inzetstukken en bevestigingen mogelijk zijn, moest een homogene glasvezeldispersie bieden in zeer lange stroomlengtes, uitstekende mechanische prestaties bieden en een Klasse-A oppervlakteafwerking bieden dat omvatte ook de kleur- en UV-specificaties van de OEM.

 

Sumika combineerde een zeer vloeibaar PP van moederbedrijf Sumitomo Chemical en korte glasvezels met lijm- en bindingstechnologie om een THERMOFIL HP-verbinding te ontwikkelen met hogere mechanische eigenschappen dan met lange glasvezel gevulde PP-verbindingen.

 

Sumika's THERMOFIL HP korte glasvezelversterkte PP-compound maakte een gemakkelijke verwerking tijdens injectie mogelijk met minder spuitmonden, een glad oppervlak zonder zichtbare laslijnen en een kortere cyclustijd (tot 5%), waardoor energie werd bespaard. Het onderdeel is volledig recyclebaar aan het einde van de levensduur.

 

Te zien op de K

De binnenste achterklep van de Stellantis DS4 wordt tentoongesteld op de stand van Sumika Polymer Compounds op K2022 in Düsseldorf, Duitsland (19-26 oktober) in hal 7.2 A14.

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »